Andrei Arad, tânărul talentat în vârstă de 15 ani din Oradea, a reușit să impresioneze juriul și publicul la cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional „Capitala Muzicală”, desfășurat la Sala Thalia din Sibiu, în perioada 6-8 septembrie.

 

Andrei a obținut trei premii importante la acest prestigios eveniment, câștigând locul I la Secțiunea Muzică ușoară, locul II la Secțiunea Muzică folclor și locul III la Secțiunea Muzică Instrumentală.

„Sustinem tinerii talentați și pasionați de muzică și arte, pentru a le oferi șansa de a-și dezvolta potențialul într-un mediu competitiv și inspirat”, a declarat reprezentantul Asociației Athena Proart, care a avut încredere în Andrei și a sponsorizat participarea lui la festival.

Andrei a ținut să mulțumească doamnei profesor Loredana Roman, familiei și tuturor celor care l-au susținut: „Apreciez enorm sprijinul primit de la Asociația Athena Proart și de la sponsorii privați care au contribuit ca deplasarea și participarea mea la concurs să se desfășoare în condiții foarte bune.”

Festivalul Internaţional „Capitala Muzicală” este parte a Programului Educaţional Internațional “EduKeys*Viaţa la Pozitiv – Positive Life”, fiind organizat de Asociaţia „Positive Life”, Liceul Tehnologic „Independenţa” și Liceul de Artă din Sibiu. Evenimentul oferă tinerilor interpreți o platformă de exprimare artistică, promite să descopere și să promoveze tinerele talente din muzică, și să creeze legături între tinerii muzicieni din întreaga țară.

Anul acesta, festivalul a adunat peste 150 de participanți și a pus la dispoziție o sumă totală a premiilor de peste 10.000 de lei, din care 4.800 de lei au fost acordați câștigătorului Trofeului Festivalului. Evenimentul a fost finanțat de Primăria Municipiului Sibiu și sprijinit de Consiliul Județean Sibiu, având o contribuție semnificativă din partea voluntarilor „Academiei de Voluntari”.

Festivalul „Capitala Muzicală” continuă să fie o rampă de lansare pentru tinerii muzicieni, oferind oportunități de afirmare într-un mediu competitiv și dedicat excelenței artistice.

Vineri, 13 septembrie, Andrei Arad va participa la castingul X Factor organizat la Cluj-Napoca.