Proiectul cultural orădean care aduce împreună cei mai buni tineri instrumentiști ai României se intitulează „Fil Nouveau | Feel Young”. Concertul de mâine, 27 iunie, din cadrul proiectului, aduce pe scenă artiști în plină ascensiune.

 

Cu acest prilej, tinerii artiști vor avea ocazia să concerteze alături de Orchestra Filarmonicii Oradea. Astfel, aceștia vor putea să se afirme în calitate de soliști în fața publicului orădean, în cadrul stagiunii estivale 2022-2023.

Concertul de mâine, 27 iunie, din cadrul proiectului, aduce pe scenă artiști în plină ascensiune: Sofia Butaru, la vioară, Ana Carina Niculaș, la flaut, și pianiștii: Petre David Costin, Maya Alberta Kallo, Sonia Maria Crăciun și Marius-Aram Niță. Concertul se va desfășura în sala „Enescu - Bartók” și va începe la ora 19.00. Alături de instrumentiștii deja menționați și de orchestra Filarmonicii, se va afla dirijorul Adrian Morar. Programul va fi unul diversificat și plin de culoare: „Dans spaniol”, din creația lui Manuel de Falla, „Fantezie briliantă pe teme din opera „Carmen”, de François Borne, „Concertul pentru pian și orchestră nr. 1 op. 15, partea I”, de Ludwig van Beethoven, „Concertul pentru pian și orchestră nr. 1, op. 25 în sol minor, partea a III-a”, de Felix Mendelssohn, „Concertul pe teme arăbești pentru pian și orchestră, partea I”, de Fikret Amirov și Elmira Nazirova, iar în final, „Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră, op. 23, partea I”, de Piotr Ilici Ceaikovski.

Biletele pentru concert s-au pus în vânzare pe platforma bilete.ro și la casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Oradea.