Iubitorii de muzică din Oradea sunt invitați joi, 18 iunie, de la ora 19.30, în curtea Episcopiei Romano–Catolice, la un nou concert în aer liber, organizat de Filarmonica de Stat Oradea.

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Jankó Zsolt, dirijor permanent al Filarmonicii de Stat Oradea, solistul invitat fiind violonistul Artur Kaganovskiy (SUA). Din program vor face parte lucrările Concert nr. 3 pt. vioară și orchestră în Sol major, K.216 și Simfonia nr. 40 în sol minor, K.550, de Wolfgang Amadeus Mozart.

Evenimentul va fi organizat cu respectarea măsurilor și regulilor precizate pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

„La acest concert, îi așteptăm, în primul rând, pe abonații noștri, pe cei ce îi rugăm respectuos să-și ocupe locurile până la 19.20, după care la fața locului, în limita locurilor rămase disponibile, se vor vinde bilete la un preț de 20 de lei”, anunță reprezentanții Filarmonicii orădene.

Potrivit organizatorilor, spectatorii vor trebui să respecte următoarele condiții de participare: la intrare se va lua temperatura prin termoscanare; obligativitatea purtării măștilor pe durata concertului, care va dura maximum 60 de minute, fără pauză; scaunele vor fi situate la o distanță de 2 m; spațiul, în care se va desfășura evenimentul va fi delimitat.

În caz de vreme nefavorabilă, concertul se va amâna pe vineri, 19 iunie, la ora 19.30.

În cazul nerespectării condițiilor de participare enunțate, organizatorul își rezervă dreptul de a interzice intrarea în spațiul dedicat evenimentului.

Conducerea Filarmonicii orădene aduce mulțumiri Episcopiei Romano-Catolice de Oradea, pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment.