Iubitorii de muzică din Oradea vor putea participa vineri, 12 iunie, de la ora 19.00, în grădina Palatului Episcopal, la un concert susținut de ansamblul de suflători al Filarmonicii de Stat.

Filarmonica de Stat Oradea organizează vineri, 12 iunie, de la ora 19.00, în curtea Episcopiei Romano-Catolice, cel de-al doilea concert în aer liber. Evenimentul va fi organizat cu respectarea măsurilor și regulilor precizate pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

„La acest concert, susținut de ansamblul de suflători al Filarmonicii, dirijor Lorenzo Moroni, îi așteptăm, în primul rând, pe abonații noștri, în limita locurilor disponibile”, anunță reprezentanții Filarmonicii orădene. Așadar, abonații Filarmonicii vor avea acces la zona rezervată, dar organizatorii îi așteaptă pe toți iubitorii de muzică.

Spectatorii vor trebui să respecte următoarele condiții de participare: la intrare, se va lua temperatura prin termoscanare; obligativitatea purtării măștilor, pe durata concertului, care va dura maximum 60 de minute, fără pauză; scaunele vor fi situate la o distanță de 2 m; spațiul, în care se va desfășura evenimentul va fi delimitat; locurile se vor ocupa în ordinea sosirii, începând cu ora 18.30; în caz de vreme nefavorabilă, concertul se amână pe sâmbătă, 13 iunie, la ora 19.30. Trebuie specificat faptul că în grădina Palatului Episcopal nu este permis accesul cu biciclete sau cu animale de companie.

În cazul nerespectării condițiilor de participare enunțate, organizatorii își rezervă dreptul de a interzice intrarea publicului în spațiul dedicat evenimentului.

Din program vor face parte lucrările: Simfonia în sol minor (Donizetti); Mica Simfonie (Gounod); Suita 2 în Fa Major (Holst) și Pomp and Circumstance (Elgar).

Conducerea Filarmonicii orădene aduce mulțumiri Episcopiei Romano-Catolice de Oradea, pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment.