Orădenii sunt invitați, în luna lui Mărțișor, la baletul „Cocoșatul de la Notre-Dame”, eveniment care îi va purta în pași de dans prin Parisul medieval și le va oferi șansa să trăiască momente unice, luând parte la cel mai complex spectacol de balet montat în țara noastră în ultimii ani. Spectacolul va ajunge la Teatrul Regina Maria din Oradea, pe 16 martie.

Regia și coregrafia aparțin talentatului balerin și coregraf Vlad Sebastian, nume deja cunoscut în foarte multe teatre din țară, din Europa și din lume. Povestea muzicală este opera cunoscutului muzician Peter Venczel.

Este vorba despre un spectacol grandios, care aduce pentru prima dată împreună pe aceeași scenă trei ansambluri profesioniste de balet: Ansamblul de Balet al Operei Maghiare de Stat din Cluj-Napoca, Ansamblul de Balet al Teatro d’Opera Italiana și Ansamblul de Balet al Operei Vox, însumând peste 50 de balerini profesioniști din țară și din străinătate, soliști balerini care dansează în teatre importante din Europa.

„Eclerajul și luminile de scenă, efectele speciale, proiecții în 3D, efecte cu „fum greu”, produs din gheață carbonică, fac din „Cocoșatul de la Notre Dame” cel mai complex spectacol de balet montat în țara noastră în ultimii ani!”, anunță organizatorii evenimentului.

Seria de spectacole va începe pe 6 martie, la sala Ion Caramitru a Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti. Următoarele reprezentaţii vor avea loc pe 7 martie - la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov, 8 martie - la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti, 9 martie - la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, 10 martie - la Cinema Victoria din Iaşi, 11 martie - la Teatrul de Vară „Radu Beligan” din Bacău, 12 martie - la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti, 13 martie - la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, 14 martie - la Palatul Culturii din Drobeta Turnu Severin, 15 martie - la Opera Naţională Română din Timişoara, 16 martie - la Teatrul „Regina Maria” din Oradea şi pe 17 martie - la Centrul Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu.

Bilete şi detalii suplimentare, pe: ProTicket.ro, Ticketstore.ro  şi pe paginile de Facebook ProTicket.ro şi Opera VOX.