Oradea Heritage organizează, în cadrul proiectului „Sinagoga Ludică”, activități dedicate copiilor și familiei în zilele de duminică și marți. În perioada următoare, orădenii sunt invitaţi la spectacole pentru copii şi pentru întreaga familie, la care accesul este gratuit.

 

Astfel, duminică, 23 octombrie, de la ora, ora 17.00, la Sinagoga Sion, va avea loc spectacolul interactiv și de divertisment intitulat „Insula dorințelor”, susținut de către Compania Teatrală Independentă TRENDART - Comoara cu povești.

Astfel, la invitația lui Molly (personajul principal), copiii vor face cunoștință cu diferite animale mici și mari, învățând să aibă răbdare de la melc, să se ajute unul pe altul, precum castorii, să mănânce sănătos, ca rața, sau să bată la tobe ca maimuțica.

Ajutată de geanta ei magică, Molly reușește să ajute toate animalele, spre bucuria copiilor care își văd dorințele împlinite.

„Proiectul destinat familiei și copiilor se bucură de succes și participarea la fiecare spectacol, astfel putem să spunem că după o luna de la lansare, avem, în medie, 70 de participanți la evenimentele de marți sau duminică. Mulțumim celor implicați care aleg ca în după-amiezele de marți și sâmbătă să vină la Sinagoga Ludică. În vederea implementării proiectului, așteptăm cât mai mulți colaboratori locali din domeniul cultural, teatral, educaţional, de divertisment”, a precizat Angela Lupșea, directorul Oradea Heritage.

Marți, 25 octombrie, de la ora 18.00, Asociația Teatrul de copii îi așteaptă pe orădeni să se distreze văzându-i în Scenele meșteșugarilor din Visul unei nopți de vară, de William Shakespeare.