Miercuri, 3 iulie, de la ora 19.30, în Catedrala „Sf. Nicolae” din Oradea, va avea loc unul dintre concertele Turneului Internațional Stradivarius 2024. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Potrivit organizatorilor, Turneul Internațional Stradivarius 2024, a XVII-a ediție, denumit „Metamorfoze” vine cu lucrările lui Johann Sebastian Bach, probabil cel mai fantastic talent din întreaga istorie a muzicii și propune o serie de lucrări, care inițial au fost compuse pentru violoncel. Potrivit organizatorilor, „Metamorfoze” nu se referă doar la transcenderea muzicii de la violoncel la vioară, transcripție făcută de Alexandru Tomescu, ci și la schimbarea profundă pe care această muzică o aduce în sufletul fiecăruia dintre noi – interpret sau ascultător.  Acestea sunt capodopere ce nu trebuie să rămână delimitate doar la sunetul violoncelului – prin urmare, turneul „Metamorfoze” va fi un regal al Viorii.

Turneul Internaţional Stradivarius 2024 se desfășoară în perioada 25 iunie - 16 iulie a.c. și include 18 concerte care se vor desfășura în catedrale romano-catolice, greco-catolice, lutherane şi reformate sau spaţii inedite. Printre acestea se află și Catedrala Greco-Catolică „Sf. Nicolae” din Oradea, unde violonistul Alexandru Tomescu revine pentru al cincilea an consecutiv.

Episcopia Greco-catolică de Oradea, prin Departamentul Cultural EGCO, este co-organizator al acestui eveniment.