Pe simezele celor trei galerii din cadrul Centrului Expozițional EFA Oradea - România al Palatului Princiar din Cetatea medievală (Corpul E, parter), vor fi instalate lucrările artiștilor fotografi din cadrul Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu” din Craiova.

Asociația Internațională „Euro Foto Art” din Oradea (AIEFA) a pregătit pentru iubitorii fotografiei și pentru turiștii care ne vizitează orașul, în parteneriat cu Summit Agro Romania - companie aparținând Corporației Japoneze Sumitomo, susținători ai agriculturii și artei și Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR), o nouă expoziție de artă fotografică de mare valoare artistică. Lucrările au fost realizate de artiștii fotografi: Mircea Anghel AFIAP, Rodica Anghel, Olguța Albiș,  Miahela & Dan Cojocaru, Crina Duchi, Gabriel Filip, Bogdan Negoiță, Mariana Popescu,  Sebastian Prioteasa, Anca Roșu, Dochiana Stoican, Adrian Trica, Oana Ursu și Gabriela Vochescu.

Vernisajul expoziției va avea loc în prezența a patru artiști fotografi din Craiova sosiți în mod special pentru acest eveniment, în frunte cu președintele acestuia artistul fotograf Mircea Anghel A.FIAP, astăzi, 21 iunie, de la ora 18.00, în Galeria „Matei Stegerean”. Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, ESFIAP, președintele AIEFA și curatorul expoziției. Momentele muzicale ale vernisajului vor fi oferite de către artiștii Rock Filarmonica Oradea: Alexandrina Chelu-Schorr și Florian Chelu Madeva (chitară), care vor interpreta mai multe piese din repertoriul internațional. Fotografiile expuse se vor putea viziona și pe ecranele din mijloacele de transport ale municipiului Oradea, graţie protocolului încheiat între AIEFA și OTL. Expoziția va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 25 iulie, în zilele de luni și miercuri, între orele 14.00 – 18.00,  respectiv în zilele de marți, joi și vineri, între orele 10.00 – 14.00. Fotografiile instalate pe simezele din vitrinele Centrului Expozițional EFA și în Galeria „Ștefan Vilidár István” se pot viziona zilnic între orele 8.00 – 20.00.  Accesul publicului la toate expozițiile este gratuit!