În continuarea ciclului de expoziții estivale de artă fotografică, Galeria Ștefan Vilidár din Cetate va găzdui, începând din data de 30 august, expoziția personală a cunoscutului artist fotograf  Cătălin Vezetiu, din Râmnicu Vâlcea.

Expoziția intitulată „Miraj, între noapte și zi” este organizată în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Împrejurimi (APTOR) și este alcătuită din  50 de fotografii alb-negru și color de o reală valoare artistică care cuprind mai multe genuri speciale ale artei fotografice: peisaj, wildlife (viața sălbatică) și astrofotografia.

„Pasiunea pentru arta fotografică a început în anul 2014, când soția mea mi-a dăruit un aparat de fotografiat. Am fost dezamăgit de prima fotografie motiv pentru care m-am specializat în arta fotografică prin cursuri și workshop-uri”, precizează Cătălin Vezetiu. Datorită consecvenței personale fotografiile lui au început să fie apreciate, motiv pentru care a decis să se înscrie în Fotoclubul Floarea de Colț de la Râmnicu Vâlcea  și să devină membru al Asociației Artiștilor Fotografilor din România (AAFR). Până în prezent a realizat expoziții personale, cea mai cunoscută fiind cea dedicată Centenarului Marii Uniri, „România mea”, în care a expus 25 de fotografii proprii. În Oradea prezintă pentru prima dată expoziția lui personală. De asemenea, a participat și la expoziții de grup, atât în țară, cât și în străinătate înclusiv și cele organizate de AIEFA.

Proiectul lui de suflet este colaborarea cu pictorița Sorina Lambrino, din Ploiești, cu care a realizat două expoziții de fotografie și pictură la Ploiești și Râmnicu Vâlcea.
 „Fotografia pentru mine a devenit o parte din mine, un stil de viață, mă defineşte și face parte din mine. O pasiune ce mă emoționează de fiecare dată când ridic aparatul să fotografiez, pentru că îmi permite mereu să fac așa cum simt. Reușita unei fotografii depinde de îmbinarea dintre trăire afectivă puternică și efort fizic", afirmă artistul fotograf expozant.

Vernisajul expoziției va avea loc, în prezența autorului, marți, 30 august, de la ora 18.00. Lucrările vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov.

Momentele muzicale ale vernisajului vor fi susținute de către reprezentantul Grupului Duo Sole Fide artistul Thurzó Sándor József, care va interpreta la violă mai multe piese din repertoriul românesc. Expoziția va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în data de 16 septembrie.