Una dintre cele mai îndrăgite producţii ale Teatrului Regina Maria, Sunetul muzicii, revine în sala de spectacole la finele lunii iunie. După o îndelungată pauză, de mai bine de un an de zile, pricinuită de pandemie, spectatorii au ocazia de a se bucura din nou de magia musical-ului.

 

Prin urmare, spectatorii care şi-au cumpărat bilete la reprezentaţia programată în 9 martie 2020 şi nu au returnat sau utilizat acele bilete pentru alte spectacole au deja locurile rezervate. Aceştia sunt rugaţi doar să-şi confirme prezenţa pe adresa de mail organizare.trm@gmail.com. Cei care și-au pierdut biletele și vor să participe la spectacol trebuie să scrie o solicitare pe adresa de e-mail: teatrulreginamaria@yahoo.com, în care să menționeze câte bilete au și numele de pe care au fost acestea achiziționate.
Prima reprezentaţie a spectacolului se va juca în data de 25 iunie, de la ora 19.00, la Sala Mare, iar cea de-a doua în data de 26 iunie, în acelaşi loc şi la aceeaşi oră. În acest moment este pusă în vânzare doar reprezentaţia din 25 iunie. Bilete pot fi achiziţionate online, pe eventim.ro.
Sunegul muzicii este o producţie realizată pe muzica lui Richard Rodgers, versurile de Oscar Hammerstein II, libret de Howard Lindsay şi Russel Crouse, după romanul „The Trapp family singers” de Maria Augusta Trapp, regia Mihaela Bogdan. Spectacolul a fost prezentat prin aranjament cu Concord Theatricals Ltd. în numele R&H Theatricals.
„În Austria anilor ‘30, Maria Rainer, o adolescentă cu suflet rebel, se retrage la poalele munţilor, la mânăstirea Nonnberg, cu gândul să îmbrăţişeze viaţa monahală. Maica stareţă, însă, îşi dă seama în scurt timp că fata nu are vocaţie pentru drumul ales, şi o îndeamnă să mai dea o şansă vieţii lumeşti, promiţându-i că o va primi cu braţele deschise dacă încercarea eşuează. La recomandarea stareţei, Maria ajunge guvernantă în casa căpitanului Marinei Imperiului Austro-Ungar, Georg von Trapp. Ofiţer în retragere, rămas văduv, Georg îşi creşte singur cei şapte copii, care, în ciuda educaţiei milităreşti primite de la tatăl lor, reuşesc să pună toate guvernantele pe fugă. În casa căpitanului, Maria va aduce bucuria şi … muzica, reuşind să cucerească inimile celor mici. După o vreme, Maria îşi dă seama că s-a îndrăgostit de Georg, deşi acesta este logodit cu tânăra şi frumoasa baroneasă Elsa Schraeder. Speriată de propriile-i sentimente, fata se va întoarce la mânăstire. Însă războiul îi va schimba iremediabil destinul, aducând-o din nou faţă în faţă cu bărbatul visat şi cu o nouă provocare: fuga din calea regimului nazist”, se arată în sinopsis.
Coloana sonoră a spectacolului este asigurată de Formația „Sinfonietta Varadinum”, dirijor Romeo Rîmbu.