La Teatrul Orășenesc „Szabó Ódzsa” din Săcueni, se va desfășura, în perioada 3-31 iulie, „Școala de Vară”, un proiect destinat copiilor cu vârsta peste 12 ani, care doresc să învețe să cânte la instrumente de suflat.

Centrul de Cultură al Județului Bihor, prin Școala de Arte Francisc Hubic și în colaborare cu Consiliul Județean Bihor, organizează, în perioada 3-31 iulie, Școala de Vară de la Săcueni.

„Această inițiativă este dedicată cu entuziasm tuturor copiilor cu vârsta peste 12 ani, care își doresc să învețe să cânte la instrumente de suflat. Cursurile se vor desfășura la Teatrul Orășenesc „Szabó Ódzsa” din Săcueni, în zilele de miercuri, între orele 10.00 și 16.00, și joi, între orele 10.00 și 15.00”, transmit reprezentanții Centrului de Cultură al Județului Bihor.

Potrivit acestora, participarea la Școala de Vară este gratuită, iar coordonatorul proiectului este profesorul Dee Róbert Lőrinc. Copiii vor avea oportunitatea de a se familiariza și de a învăța să cânte la instrumente precum flaut, clarinet, saxofon, trompetă, corn francez, althorn, tenorhorn și tubă.

„Această inițiativă oferă copiilor pasionați de muzică și artă ocazia de a-și dezvolta abilitățile și de a se exprima artistic prin intermediul instrumentelor de suflat. Școala de Vară la Săcueni reprezintă o oportunitate valoroasă pentru a îmbogăți experiența lor muzicală și pentru a le oferi un cadru de învățare și evoluție într-un mediu cultural stimulant”, menționează reprezentanții Centrului de Cultură al Județului Bihor.