În Piața Unirii, a poposit un autocar cu numere de Germania, unde vizitatorii pot vedea o expoziție de Biblii, în mai multe limbi și forme.

Autobuzul călătorește prin toată Europa, iar la Oradea a ajuns la invitația lui Judit Vinczéné, preot reformat.

„Evenimentul se numește «Turul autobuzului biblic» și este prezent pentru a patra oară la Oradea. Asociația biblică din Germania organizează permanent asemenea tururi în Polonia și România, după Oradea urmând să poposească la Sibiu. Expoziția se dorește a fi un semn al exclamării pentru Europa, despre cât de mult a fost respectată Biblia în trecut, câți au luptat ca să avem astăzi scris cuvântul lui Dumnezeu, să cunoaștem istoria Bibliei, cum s-a format, câți oameni au scris-o, ce cuprinde, dar și să crească dragostea oamenilor față de Cuvântul lui Dumnezeu și față de Biserică”, ne-au declarat organizatorii evenimentului.

În cadrul expoziției pot fi admirate mai multe ediții ale Sfintei Scripturi și în mai multe limbi, scopul acestui traseu prin diferitele țări ale autocarului Bibliei fiind acela de a dezvolta dialogul inter-religios, astfel încât mesajul lui Isus să ajungă la câți mai mulți oameni. Totodată, vizitatorii se pot familiariza cu Biblia pentru orbi, în Braille, dar și cu o Biblie foarte veche (Vechiul și Noul Testament), tradusă în limba engleză, care se poate vedea numai cu ajutorul microscopului.

Un tur durează aproximativ 40 de minute, ghidul vorbește în limba germană, iar organizatorii asigură traducerea. La finalul vizitei în autocarul Bibliei, fiecare poate să-și tipărească pe o bucată de hârtie un psalm cu o tiparniță de sute de ani.