În weekend, Teatrul Regina Maria, prin trupele Iosif Vulcan și Arcadia, îi invită pe spectatori să trăiască magia scenei online. Producțiile vor fi transmise integral pe paginile de socializare ale celor două trupe sâmbătă, 25 aprilie.

Astfel, publicul trupei Iosif Vulcan va putea viziona spectacolul Biloxi Bues, iar trupa Arcadia îi invită pe cei mici să urmărească reprezentația spectacolului Domnul Nostoc și misterul din ocean.

Și în această săptămână, spectatorii Trupei Arcadia au beneficiat zilnic de surprize. Interviul săptămânii a fost oferit de actorul Florian Silaghi și tot el a lecturat povestea Ursulețul cel isteț, videoclipul beneficiind de ilustrații realizate de actrița Giorgiana Coman. Povestea serii de marți a fost cu atât mai specială cu cât a fost scrisă de un copil: Alina-Alexandra Boboc, în vârstă de 12 ani. Miercuri, copiii au aflat de la actorul Șerban Borda, director al Trupei Arcadia, ce trucuri magice pot realiza cu ajutorul unui element mereu la îndemână, apa, iar astăzi și mâine, spectatorii se pot bucuria de Ziua Copiilor Bihoreni și de Surpriza Săptămânii.
Sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 11.00, în ziua dedicată spectacolelor, copiii sunt invitați să vizioneze Domnul Nostoc și misterul din ocean, de Patrice Seiler. După marele succes al spectacolului Fabuloasa călătorie a domnului Nostoc, regizorul Radu Dinulescu a dat viaţă imaginarului oceanic imaginat de Patrice Seiler, într-un spectacol din cel mai recent album al acestuia, în care universul lui Jules Verne e îmbrăcat într-o frumoasă nuanţă de albastru – unde monştrii nu sunt deloc monstruoşi, chiar dacă provin din abisurile apelor. Realizarea acestui spectacol, care a avut premiera în anul 2013, a fost susținută de către Organizaţia Internaţională a Francofoniei şi Institutul Cultural Român. Din distribuție fac parte actorii Lenuța și Sorin Dorobanțu.


Biloxi Blues

Tot sâmbătă, de la ora 19.00, pe pagina Teatrului Regina Maria va fi transmis spectacolul Biloxi Blues, de Neil Simon, în regia lui Ovidiu Caița, a cărui premieră a avut loc în anul 2011.
Situată la limita fragilă între comic şi tragic, piesa „Biloxi Blues” este cel de-al doilea act artistic al „Trilogiei lui Eugene” („Brighton Beach Memoirs”, „Biloxi Blues” şi „Broadway Bound”) scrisă de Neil Simon în jurul aceluiaşi personaj central – Eugene Morris Jerome şi urmărind diferite etape ale maturizării şi intrării sale în lume, prin relaţiile adesea conflictuale din familie, din armată, din dragoste. Statele Unite ale Americii, 1943, al Doilea Război Mondial. Înainte de a se lupta cu Germania sau Japonia, grupul de recruţi din care face parte şi Eugene este trimis în Biloxi, Mississippi, unde se confruntă cu primul adversar redutabil, Sergentul Toomey, responsabil cu pregătirea lor. Cruzimea, răutatea şi vulgaritatea sergentului contrazic orice logică şi orice bun-simţ, îi dezumanizează pe soldaţi şi le anihilează treptat personalităţile. Nici relaţiile din interiorul grupului de recruţi nu sunt dintre cele mai armonioase. Viaţa dusă la limita suportabilităţii şi diferenţele de clasă, religie sau educaţie dintre ei duc la hărţuiri, la conflicte mocnite sau deschise, în care visele şi demnitatea sunt pur şi simplu călcate în picioare. Piesa derulează ca un scenariu de film o serie de episoade cu tâlc: prima masă a recruţilor, falsul „furt” al celor 62 de dolari, cazul descoperirii unui homosexual printre soldaţi. Din distribuție fac parte actorii: Pavel Sârghi, Șerban Borda, Florian Silaghi, Răzvan Vicoveanu, Ciprian Ciuciu, Richard Balint, Adela Lazăr și Alexandru Rusu. Durata spectacolului este de o oră și 51 de minute.
După încheierea transmisiunii, filmarea va rămâne disponibilă ca postare video până luni, 27 aprilie, la ora 7:00.
Spectatorii care doresc să primească o notificare când începe transmisiunea, sunt rugați să bifeze i Primește memento/ Get reminder, pe pagina de facebook a teatrului, la evenimentul respectiv.