Orașul de pe Crișul Repede va găzdui la finalul acestei luni un maraton cinematografic, cu prilejul celei de-a șasea ediții TIFF Oradea.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), cel mai important eveniment cinematografic din România, se întoarce pentru cea de-a VI-a ediție TIFF Oradea. În perioada 29 septembrie - 1 octombrie, festivalul va oferi publicului o experiență de neuitat, aducând în Piața Unirii și în diverse alte locații culturale din oraș o selecție amplă de filme în premieră, alături de producții premiate la marile festivaluri internaționale, avanpremiere ale filmelor românești și maghiare, documentare și invitați speciali, masterclass-uri cu regizori și actori renumiți, proiecții și ateliere media pentru copii, precum și o serie de evenimente cine-concert.

În fiecare seară, iubitorii de muzică și film sunt invitați să descopere în premieră cine-concertele pregătite de organizatori special pentru acest eveniment.

Vineri, 29 septembrie, TIFF Oradea deschide oficial ușile la Teatrul de Stat cu proiecția în avanpremieră națională a filmului Crima este a mea/ Mon Crime (r. François Ozon). Spectatorii prezenți la Gala de deschidere vor fi întâmpinați pe muzica celor de la Espressione, care, inspirați de atmosfera filmului din deschidere, vor face o introducere muzicală în Parisul Interbelic. Cvartetul Espressione a fost înființat în anul 2014 de patru tinere instrumentiste: Costin Éva – vioara I, Szabó Éva – vioara a II-a, Anca Cristea – violă, Ichim Beáta – violoncel și abordează genuri muzicale variate: muzică clasică, café-concert, muzică de film și jazz.

Biletele pentru Gala de deschidere pot fi achiziționate de pe site-ul: https://tiff.eventbook.ro/film/bilete-tiff-oradea-2023-gala-de-deschidere

Programul complet al ediției este disponibil pe oradea.tiff.ro

Cea de-a șasea a ediție TIFF Oradea este organizată de Asociația Film și Cultură Urbană, în parteneriat cu Asociația Festivalul de Film Transilvania. Co-organizator: Primăria Municipiului Oradea, prin Visit Oradea – Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune. Evenimentul are loc cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, National Film Institute Hungary, Consiliului Județean Bihor și Manifest pentru Oradea.