Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Oradea are onoarea de a vă invita la deschiderea expoziției personale de pictură - „remedii”, de Ioan Augustin Pop, la Galerii de Artă-Reperaj. Cetate Oradea.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 16 decembrie, de la ora 17.00. Curator Mădălina Ionescu, critic și istoric de artă (București).

,,Este un moment important în proiectul artistic al lui Ioan Augustin Pop, o revenire la primele preocupări legate de pictura ca modalitate și posibilități de expresie, de limitările specifice și de relevanța unui limbaj artistic tradițional. Această cercetare și chestionare continuă a picturii, de care nu se îndepărtează niciodată în cele peste patru decenii de activitate, au construit una dintre cele mai vaste opera picturale din actualitatea artistică românească, un proiect artistic în egală măsură foarte teoretic și concentrat asupra materiei. Mereu tensionat între explorarea posibilităților plastice ale materiei picturale și tematica puternic angajată, care reacționează critic și vehement la realitatea incomodă și angoasantă, Ioan Augustin Pop construiește o imagine coerentă a societății și a contextului politic și cultural din care face parte și la care este martor”, afirmă Mălina Ionescu.