Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai invită bihorenii să contribuie la îmbogățirea istoriei locale cu materiale documentare. Proiectul lansat de bibliotecă își propune prezentarea acestor materiale în mediul virtual, cu ocazia celebrării Zilei Naționale a României.

Istorii povestite este un proiect propus de Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai, cu sprijinul Consiliului Județean Bihor, în parteneriat cu Asociația Forumul Bihorean, cu scopul celebrării Zilei Naționale a României. Proiectul se adresează tuturor persoanelor interesate să contribuie la întregirea istoriei județului Bihor, fie ei profesori, bibliotecari, elevi, funcționari din primării, studenți, cu un material documentar. Aceste materiale pot fi: atestări documentare, scurt istoric, relatări despre personalități ale locului, sau elemente specifice de etnografie și folclor din comunitățile din care autorii fac parte: orașe, comune, sate. Prezentările se vor realiza în format ppt și vor avea minim 10 slide-uri și maximum 30.
Documentele pot fi expediate pe adresa bibliobihor@yahoo.com. Data limită pentru trimiterea materialelor este 24 noiembrie.
Toate lucrările înscrise în acest proiect vor fi prezentate în data de 1 Decembrie 2021 pe site-ul și pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene Gheorghe Șincai și pe paginile Forumului Bihorean.
De asemenea, prezentările vor fi incluse într-un DVD cu ISBN, care va fi expediat fiecărui participant. Nu în ultimul rând, informațiile relevante trimise în cadrul acestui proiect vor completa paginile Wikipedia dedicate fiecărei localități bihorene.