Filarmonica de Stat Oradea invită publicul meloman la concertul intitulat „Invitație la dans”. Acesta face parte din stagiunea de vară INITIO 2022 și va avea loc joi, 30 iunie, de la ora 20.00, în sala „Enescu-Bartók”.

Orchestra de coarde a Filarmonicii de Stat Oradea va interpreta patru lucrări cu tematică dansantă, fiecare aparținând unui curent muzical diferit. Prima piesă din program este Air on G de Johann Sebastian Bach, urmată fiind de Divertisment in D, KV 136 de Wolfgang Amadeus Mozart. În ordine cronologică, lucrarea următoare este Serenada pentru coarde de Antonín Dvořák, iar concertul se va încheia cu Dansuri populare românești de Belá Bartók.

Dirijorul Cristian Sandu a absolvit Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, iar în anul 2004 și-a făcut debutul profesional la Opera Națională Română Cluj. Acesta este specializat în Analiză Muzicală, Muzicologie, Dirijat Coral și Dirijat de Orchestră. Cristian Sandu s-a format sub îndrumarea maeștrilor Victor Dumănescu, Petre Sbârcea și Leonid Korchmar. Afirmarea sa internațională a fost recunoscută odată cu câștigarea Premiului I la Concursul Internațional de Dirijat Orchestră Jeunesses Musicales București, 2010. Dirijorul a obținut doctoratul în muzică cu o lucrare ce vizează stilul verist în evoluția operei și actualmente este lector în cadrul Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca. De asemenea, este dirijorul orchestrei Antonin Ciolan și, în paralel, colaborează cu orchestrele operelor și filarmonicilor din România și din alte țări.

Din motive obiective, concertul a fost mutat în sala de concerte a Filarmonicii de Stat Oradea, locurile achiziționate înainte de această modificare au fost distribuite la cea mai înaltă categorie de preț.

Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Filarmonicii din strada Moscovei, nr. 5 sau online, pe: https://www.bilete.ro/invitatie-la-dans-initio22/invitatie-la-dans-initio22-30-iun-2022.