Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural, în parteneriat cu Asociația Internațională Euro Foto Art, a pregătit pentru publicul iubitor de fotografie o nouă expoziție de artă fotografică. Astfel, sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică Ștefan Tóth István (Corp B, etaj I), din cadrul Muzeului vor găzdui de la începutul lunii septembrie expoziția personală a unui reputat artist fotograf din Japonia.

Fotografiile expuse au fost realizate de către artista fotograf Keiko Sato într-un mic sat dintr-o zonă montană din Alaska, unde a stat o săptămână. „Începând din anul 1989, am vizitat o parte din Nordul Groenlandei, Norvegiei, Islandei, Canadei și Japoniei. M-am gândit la început că mediul de sub 0 grade Celsius va fi foarte greu de suportat pentru mine și să fac față săptămânilor petrecute acolo, dar pământul din Nord m-a atras atât de mult încât am putut uita de frig”, a povestit Jeiko Sato. „ Şi, astfel, au trecut 30 de ani de când am început să vizitez aceste locuri din nordul globului pământesc. Țările din Nordul zăpezii s-ar putea asemăna cu lumea văzută în alb și negru. Cu toate acestea, această parte a globului pământesc este mult mai luminoasă și colorată decât zonele urbane. Lumina nordică, zăpadă cu diferite tipuri de lumini reflectate, animale sălbatice, copaci fără frunze care înfloresc în perioada primăverii. Aceste locuri sunt de neprețuit, unde putem învăța strictețea naturii și căldura care radiază din conversația oamenilor locului. Lumina nordică pe care am văzut-o prima dată în viața mea a fost roșie. Cerul era colorat în roșu de seara târziu până în zori. Nu mă așteptam să văd vreodată și culori verzi, dar ulterior am aflat că este Marea Auroră Roșie”, a mai spus artista.

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 3 septembrie, de la ora 17:00, în prezența autoarei, Lucrările vor fi prezentate de către artista fotograf Keiko Sato, iar momentele muzicale vor fi oferite de reprezentantul formației Duo Varadiensis, Thurzó Sándor József (violă). Este de apreciat faptul că autoarea expoziției revine a treia oară la Oradea, unde va petrece o săptămână. Expoziția va rămâne la dispoziția publicului vizitator până pe data de 06 octombrie 2019, putând fi vizitată de marți până duminică, între orele 10:00 - 18:00