Iubitorii muzicii clasice sunt așteptați joi, 16 mai, de la ora 19.00, la Filarmonica de Stat din Oradea la un nou concert de excepție. Dirijor va fi Adrian Morar iar soliști Robert-Valentin Bașcoveanu la pian, Filip Cușmir, Sebastian Manning și Lois Muntean la vioară și Fehér Máte la violoncel.

Proiectul Fil Nouveau/Feel Young este deja bine-cunoscut la Oradea și reprezintă unul dintre evenimentele de prestigiu din țară, care pune accent pe tinerii soliști. Cei mai de seamă tineri interpreți ai țării primesc aici șansa de a urca pe scenă alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea și de a interpreta lucrări care să le scoată în evidență virtuozitatea, sub bagheta unor dirijori deja consacrați.

Anul acesta, concertul Fil Nouveau/Feel Young va avea loc joi, 16 mai, ora 19.00 în sala de concerte Enescu - Bartók și va fi dirijat de maestrul Adrian Morar. Soliștii care vor urca pe scenă sunt Robert-Valentin Bașcoveanu la pian, Filip Cușmir, Sebastian Manning și Lois Muntean la vioară, iar Fehér Máte la violoncel. Din programul concertului fac parte lucrări din creația lui Maxim Sozontovich Berezovksy (Simfonia nr. 1 în Do Major), Piotr Ilici Ceaikovski (Concertul nr. 1 în Si bemol minor, Op. 23 - partea 1 și Concertul pentru vioară în Re Major, op. 35 - p.1), Wolgang Amadeus Mozart (Concertul nr. 4 pentru vioară în Re Major, KV 218 - partea 1), Henryk Wieniawski (Fantaisie brillante sur Faust pentru vioară, op. 20) și Antonín Dvořák (Concertul pentru violoncel în Si minor, Op. 104 - p.1). Programul variat al invitaților, precum și interpretările lor care se așteaptă a fi adevărate reușite, creează atmosfera unui concert ce abundă de tinerețe și prospețime și care se pregătește să deschidă aripile unor talente tinere.