Liceul de Arte din Oradea va găzdui, vineri și sâmbătă, a XXVIII-a ediţie a Concursului Regional de Interpretare Vocal-Instrumentală „Tinere Talente”, concurs care a devenit o tradiție a liceului și care reprezintă școala în relație cu liceele de arte din această parte a țării.

În cadrul concursului vor participa peste 150 de elevi din 8 licee cu profil vocațional artistic din ţară: Baia Mare, Satu-Mare, Bistrița, Timișoara, Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Zalău şi Oradea. Concursul se va desfăşura pe cinci secţiuni: pian şi vioară pentru clasele I-XII, flaut și percuție pentru clasele V-XII și canto clasic pentru clasele IX-XII. Juriul este format din profesori ai liceelor participante, precum şi personalităţi ale vieţii culturale atât din Oradea, cât și din țară. Concursul se adresează tinerilor învățăcei din liceele de arte din țară și urmărește stimularea și promovarea tinerelor talente, precum și cunoașterea de către elevi a celor mai valoroase creații românești și universale. Concursul se bazează pe sprijinul material al mai multor companii, al Fundației „Ecotop” şi Asociaţiei de părinţi „Ariston” a Liceului de Arte din Oradea.

Deschiderea va avea loc vineri, 5 aprilie, la ora 15.45, în Sala Festivă a Liceului de Arte, iar festivitatea de premiere va fi sâmbătă, 6 aprilie, la ora 15.30.