Muzeul Țării Crișurilor a găzduit joi, 30 mai, deschiderea expoziției  Scoarțe de Căușeni din patrimoniul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală (Chișinău).

 

Publicul s-a bucurat de o prezentare detaliată a pieselor expuse, reușind astfel să îi fie stârnit interesul pentru bogata tradiție a scoarțelor basarabene.

Printre cei care au luat cuvântul la vernisaj s-a numărat și Petru Vicol, director general al Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală Chișinău, și dr. Andrei Prohin, secretar științific în cadrul aceleiași instituții.

Expoziția este rezultatul acordului de parteneriat care a fost încheiat în anul 2023 între cele două instituții muzeale și care este dedicat consolidării relaţiilor internaţionale şi promovării dialogului cultural, valorificând astfel diversitatea culturală şi îmbogăţind cunoaşterea reciprocă.

Evenimentul a fost organizat de către Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală Chișinău și Ambasada Republicii Moldova la București, în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal, Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea.

Expoziția va putea fi vizitată până în data de 28 iulie.