Iubitorii artei sacre sunt invitați vineri, 5 aprilie, la Muzeul Țării Crișurilor, la vernisajul expoziției „Sacralitate și măiestrie. Obiecte cultice contemporane din colecția Secției de Etnografie”.

 

Evenimentul va avea loc la sediul Muzeului din str. Armatei Române nr.1/A (sala Barbu Ștefănescu, etajul III), la ora 12.00. În cadrul acestuia vor fi expuse icoane pe sticlă, icoane pe lemn și ouă încondeiate realizate în ultimele trei decenii de peste 20 de creatori populari din România, prezenți la Târgul Meșterilor Populari organizat de Muzeul Țării Crișurilor din 1994.       

La eveniment vor lua cuvântul prof. univ. dr. Gabriel Moisa, manager al Muzeului, dr. Ioan Goman, șef Secția de Etnografie, prof. univ. dr. Aurel Chiriac, etnolog și critic de artă, și dr. Flavia Maria Pop, muzeograf în cadrul Secției de Etnografie. Expoziția va putea fi vizitată până în data de 12 mai 2024.

Evenimentul este organizat de Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea.