Iubitorii ceramicii sunt invitați vineri, 7 iunie, la ora 17.00, în sala de expoziții temporare a Secției de Artă a Muzeului Țării Crișurilor la expoziția retrospectivă de ceramică „Astral” a artistului plastic George Tiutin.

 

„George Tiutin (1935-2013) este unul dintre ceramiștii români contemporani care a reușit să ridice meșteșugul modelării lutului la demnitatea sa veche, întemeiată pe o filozofie subiacentă a materiei primare.

Bulgărele de lut, cules și format în căușul mâinii, modelat către un rotund ideal pe roata olarului, vibrat sensibil în toate aspectele sale formale pentru a nuanța expresiv simetria nesfârșită a sferoidului fruct cosmic, toate aceste experiențe sunt adunate în expoziția retrospectivă care se va deschide la Muzeul Țării Crișurilor”, spun organizatorii.

În deschiderea evenimentului vor vorbi curatorii expoziției: Mariana Zintz, istoric și critic de artă, și Cornel Abrudan, șeful Secției de Artă a Muzeului Țării Crișurilor. Expoziția va rămâne deschisă până în 5 iulie.

Evenimentul este organizat de Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, cu sprijinul Consiliului Județean Bihor și al Primăriei Municipiului Oradea.