A fost atmosferă frumoasă, ieri, în sala de sport a Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu” din Oradea, unde actorii Companiei teatrale independente Trendart Oradea - Comoara cu povești au prezentat spectacolul „Fata Babei și Fata Moșului”, în prezența a sute de elevi de toate vârstele.

Fiecare întâlnire a actorilor Companiei Trendart Oradea cu elevii și cadrele didactice din Oradea, județ, dar și din țară, este specială.

Specială a fost și întâlnirea de ieri, de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Oradea, cu prilejul spectacolului „Fata Babei și Fata Moșului”, dramatizare de Ecaterina Mihăiescu Păun, după basmul lui Ion Creangă.

Piesa de teatru a fost primită cu bucurie și entuziasm de sute de elevi din clasele 0-IV, dar și de cadrele didactice.

Este vorba despre una dintre cele mai cunoscute povești ale lui Ion Creangă, care are ca temă vestita dramă a copiilor vitregi. Fata babei întruchipează răul, fiind leneșă, rea și obraznică, în timp ce fata moșneagului dă dovadă de bunătate, milostivire și credință, întruchipând binele, de pe urma căruia va avea numai de câștigat în viață. Din distribuție fac parte actorii: Nora Tiu, Daniel Teszler și Loredana Ionaș. Regia artistică este semnată de Mihai Păun, regizor invitat din Galați; scenografia: Csuri Emese; mixaj și înregistrare studio: ing. Veres Laszlo; management: Marius Aron & Eric Christian Aron.

Pe lângă momentele amuzante, piesa reprezintă și o sursă foarte bună de învățăminte pentru școlari și preșcolari. Vizionând acest spectacol, copiii învață că e important în viață să fim buni, generoși și harnici, să-i ajutăm pe cei de lângă noi și să nu rămânem indiferenți la suferințele semenilor noștri.

De altfel, proverbele pe care copiii le rostesc, la final, împreună cu Fata Moșului sunt sugestive pentru întregul spectacol: „Cine nu muncește, nu primește!” și „Rău faci, rău primești, bine faci, bine primești!”

„Mulțumim pentru invitație cadrelor didactice care s-au implicat în organizarea evenimentului, în frunte cu doamna profesoară Stela Tăut. De asemenea, mulțumim minunaților elevi, care au interacționat cu actorii noștri pe tot parcursul spectacolului, dând dovadă de multă imaginație și talent”, a fost mesajul transmis de reprezentanții Companiei Trendart Oradea.