Cornel Nistorescu, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din media românească postdecembristă, își lansează cartea la Oradea. Volumul „Cartea exasperării mele. Cincisprezece ani la Cotidianul” a apărut la Editura Casa Serafim, în anul 2023.

Evenimentul va avea loc miercuri, 31 ianuarie, de la ora 17.00, la sediul Muzeului Țării Crișurilor (str. Armatei Române nr.1/A), în sala de conferințe, în prezența autorului, și va fi moderat de către Miron Beteg. Prezentarea cărții va fi făcută de către filosoful și omul politic român, prof. univ. dr. Andrei Marga.

Cornel Nistorescu a absolvit Facultatea de Filologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj (1974), a lucrat ca redactor la Viața Studențească (1974-1980), Scânteia Tineretului (1980-1983) și Flacăra (1983).

După 1990 s-a lansat în noua mass-media autohtonă, alături de colegul de generație, Ion Cristoiu, contribuind major la democratizarea acesteia și adaptarea la noile realități, în faza de pionierat. A fondat împreuna cu Mihail Cârciog trustul de presa Expres, pe care l-a și condus aproape șapte ani, iar din 1997, după demisia lui Ion Cristoiu, a devenit directorul Evenimentului Zilei, cel mai citit și influent ziar din acea vreme. A pus bazele primului post național privat de radio - Europa FM, și a postului local Total FM. Actualmente este director general al publicației online Cotidianul.

Evenimentul este organizat de Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, împreună Revista de Cultură Familia și Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea. 

Intrarea este liberă în limita a 150 de locuri!