Academia Civică Bihor și Primăria Municipiului Oradea vă invită miercuri, 3 octombrie 2018, de la ora 17.30, în Sala Mare a Primăriei, la lansarea cărții „Ghidul relației de cuplu“ de Raluca Rusu. Apărută în 2018 la Editura Cartea Românească, cartea a devenit bestseller, fiind apreciată atât de specialiști, cât și de publicul larg.

Volumul va fi prezentat de Andreea Maier și Irina Gherghilescu, specialiste în acest domeniu. În deschiderea evenimentului, Sabin Mureșan va susține un scurt recital muzical cu acompaniament de chitară. Născută în 1985 în Baia Mare, mamă a trei copii, Raluca Rusu a studiat pihsologie și drept la Universitatea „Babeș-Bolyai“ din Cluj-Napoca. În prezent locuiește și activează profesional în Cluj-Napoca, fiind consilier de dezvoltare personală și specialist în terapia de cuplu. Împreună cu soțul său, profesorul Daniel Rusu, a dezvoltat proiectul „Jurnal de cuplu”.

Încă de  la lansare, volumul s-a bucurat de aprecieri:

„O carte provocatoare, nu de puţine ori obraznică şi, când nu te aştepţi… filosofică şi demonstrativă. Scrisă, oricum, cu talent şi bucurie. O carte pe care o poţi folosi ca ghid sau ca referinţă. Nu cred că autoarei i-a scăpat ceva, deşi intenţia ei a fost să ne îndemne către a construi relaţia de cuplu în fiecare zi. O carte frumoasă, gustoasă care te inspiră să trăieşti în carnea şi spiritul tău. Raluca, eşti extraordinară. Îţi mulţumesc”, a mărturisit

Bebe Mihăescu, psihoterapeut, sexolog şi autor al mai multor cărţi pe tema terapiei de cuplu. „Relaţiile - în special cele de cuplu - au devenit în ultimii ani o reală preocupare, atât pentru populaţia largă, cât mai ales pentru comunitatea ştiinţifică, ce ne transmite fără urmă de îndoială că acestea reprezintă cea mai importantă sursă de energie şi de împlinire pentru fiinţa umană. Recomand cartea Ralucăi Rusu ca lectură de suflet, pentru toţi cei care cred sau vor să creadă în „PutereaRelaţiilor”, a scris şi Gáspár György, psihoterapeut şi autor al cărţii „Revoluţia iubirii”. „Este o carte ce te pune pe gânduri şi te îndeamnă la introspecţie, o carte în care Raluca şi-a pus sufletul pe tavă, spre a fi ghid, a transmite din experienţa ei celor ce-şi doresc să înţeleagă ce înseamnă o relaţie de cuplu conştientă, căile pe care ea şi partenerul ei le-au urmat spre înţelegere şi dobândirea bucuriei de viaţă în cuplu”, a considerat şi Emilia Luca, autor şi terapeut.