Profesorul, actorul și regizorul Toma Hogea a lansat sâmbătă, 9 martie, la ora 11.30, la Sala Arcadia, o carte de suflet dedicată omului de teatru Maria Mierluț.

 

Într-o atmosferă intimă, figura uriașei personalități a teatrului de animație românesc Maria Mierluț a fost evocată în cadrul unei lansări de carte emoționante, în care cei care au cunoscut-o și cei cu care a lucrat au rememorat momente și întâmplări dintr-un trecut care, pentru o clipă, n-a mai părut atât de îndepărtat. La această „întâlnire de suflet” au luat cuvântul autorul volumului Toma Hogea, filmologul, doctorul în studiul artelor și conferențiarul Violeta Tipa (venită special din Republica Moldova pentru acest eveniment), respectiv cunoscuți ai Mariei Mierluț, invitați și membri ai trupei Arcadia.

„Mimi a fost prototipul tandreții și al iubirii. A unei iubiri aristocratice, cu filon nobil”.

„Mulți care povestesc în carte despre Mimi o asemuiesc ori cu o zână, ori cu o domniță sau cu o prințesă.”

„Zâmbind, te-ntorcea de 30 de ori că nu făceai foarte bine. N-aveai cum să pleci de pe scenă până nu făceai foarte bine: <<N-ai făcut bine. Mâncăm două bomboane, ne odihnim puțin și o luăm de la capăt.>>”

La final, cei care au dorit au primit câte un exemplar al cărții, însoțit de semnătura autorului Toma Hogea.

Lansarea de carte a fost precedată de Scufița Roșie, spectacol montat în 2014 de Maria Mierluț la Oradea, care se joacă cu același succes până astăzi.