Aula Magna a Universității din Oradea va găzdui miercuri, 7 decembrie, de la ora 12.00, prezentarea lucrării „Silviu Dragomir, Avram Iancu - o viață de erou”.

Ediția îngrijită, studiul introductiv și nota asupra ediției sunt elaborate de Ioan Bolovan și Sorin Șipoș. Prefața este scrisă de Liviu Maior, Editura Școala Ardeleană, Episcopia Greco-Catolică de Oradea, 2022.

Despre carte vor vorbi: PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, prof. univ. dr. habil. Gabriel Moisa, decanul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, și prof. univ. dr. habil. Sorin Șipoș.

La prezentarea cărții sunt așteptați studenți, masteranzi și doctoranzi, precum și cadre didactice care iubesc istoria românilor și personalitatea lui Avram Iancu.

Studenții vor primi câte un exemplar gratuit din volumul tipărit cu sprijinul Episcopiei Române Unită cu Roma, cu dedicație din partea editorilor.

Evenimentul este organizat de Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării în colaborare cu Centrul de Studii Interdisciplinare Silviu Dragomir, Episcopia Română Unită cu Roma și Muzeul Țării Crișurilor.