Marţi, 18 februarie, de la ora 18.00, la Librăria Cărtureşti, va avea loc lansarea volumului de proză scurtă „Perseidele”, de Mircea Pricăjan.

Autorul, alături de invitatul său, Miron Beteg, promit să răspundă la întrebări legate de carte, pasiunea pentru scris și multe alte curiozități ale cititorilor.

Despre «Perseidele», criticul literar Marius Miheț afirmă: „Despre felul cum se aprind amintirile scrie în «Perseidele» Mircea Pricăjan. Reminiscențele lui au câte ceva din realismul brut, ascuțit prin descripții totdeauna plastice, nu o dată poetice, cu plonjări în fantastic și tușe grotești. Un evantai de semnificații se întâlnesc într-un discurs gândit să potrivească degrabă povestea. Accentul va cădea, fără excepție, pe felul în care se judecă sensibilitățile rătăcite, în scenarii diverse. Cititorul n-are cum să nu rezoneze la neputința ori agitația bruscă a protagoniștilor, captiv în păienjenișul memoriei unui narator ce are grijă să lase dâre.” Iar scriitoarea Doina Ruști adaugă: „Imaginație, plăcerea scrisului și construcție clasică – iată trei dintre calitățile prozei lui Mircea Pricăjan. Volumul de povestiri «Perseidele» aduce ceva din povestirea fantastică, alături de o preocupare evidentă pentru atmosferă. Scriitura densă rezistă prin fantezia și experiența de traducător, la care se adaugă o viziune de viață specifică generației sale, tratată în formule care amestecă realismul curat și fantasticul de tip borgesian.”

Mircea Pricăjan s-a născut la Oradea și este absolvent de Litere. A publicat articole, recenzii, interviuri și proză în majoritatea revistelor literare din țară. A tradus din limba engleză peste 60 de volume. Pentru romanele sale a fost nominalizat la mai multe premii literare, inclusiv, anul acesta, la Premiile Uniunii Scriitorilor din România. Din anul 2003 este redactor la revista „Familia”.

Orădenii sun invitaţi la lansare marţi, 18 februarie, de la ora 18.00, în Librăria Cărtureşti din Lotus Center.