Teatrul Regina Maria a pregătit şi pentru luna iulie un maraton teatral pentru orădeni. Publicul va avea parte atât de spectacole în aer liber, susţinute la scena mobilă din Cetate, cât şi de o premieră online, „Șarpele în iarbă”, de Alan Ayckbourn, regia Sebastian Lupu.

Primul spectacol programat în aer liber este „Creștini”, care va avea loc vineri, 3 iulie, de la ora 20.30, pe scena mobilă amplasată în Cetatea Oradea. În aceeași zi, de la ora 19.00, sunt așteptați spectatorii care au fost prezenți la reprezentația din 14 iunie, pe care teatrul a fost nevoit să o întrerupă din cauza vremii. Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 14 ani. Sâmbătă, 4 iulie, de la ora 19.00, va avea loc premiera on-line a spectacolului „Șarpele în iarbă”, de Alan Ayckbourn, regia Sebastian Lupu, un thriller dramatic, electrizant și plin de suspans, despre crimă, șantaj și imagini puternice, care bântuie. A doua reprezentație va fi tot on-line, în 26 iulie, de la ora 19.00. Biletele pot fi achiziționate doar on-line, iar filmarea va fi transmisă pe canalul de YouTube al Teatrului Regina Maria. Spectatorii vor primi prin e-mail link-ul către filmarea spectacolului, cu jumătate de oră înainte de începerea transmisiunii. Joi, 9 iulie, de la ora 20.00, Cetatea Oradea se transformă într-un orășel italian ai cărui locuitori dăruiesc fără limite iubire. Îndrăgostiții din Ancona s-au adaptat vremurilor, așa că publicul va fi surprins de felul în care s-au schimbat lucrurile de când au văzut spectacolul ultima oară. Chiar dacă stratul impenetrabil de nori încă persistă, e totuși vară și ne este dor de un concert. Miercuri, 15 iulie, de la ora 20.00, tot în Cetatea Oradea, va avea loc spectacolul „Leonce și Lena” – Concert. Pe scena mobilă vor urca cei mai simpatici hipioți, dornici să însenineze cerul și inimile celor prezenți cu un repertoriu de cântece compuse de Ada Milea. Duminică, 19 iulie, de la ora 20.00, spectacolul „Capcana lui Hamlet”, de Nedialko Yordanov, regia Petru Vutcărău, va dezvălui câteva imagini din viețile artiștilor de la curtea prințului Hamlet, iar joi, 23 iulie, de la aceeași oră, soprana amatoare Florence Foster Jenkins va concerta și pe scena mobilă din Cetatea Oradea, în spectacolul „În plină glorie!”. Luna iulie se încheie cu o reprezentație a îndrăgitului spectacol „Variațiuni enigmatice”, care-i are în distribuție pe actorii Sebastian Lupu și Petre Ghimbășan.
Din pricina vremii instabile, spectatorii sunt rugaţi să vină pregătiţi şi pentru eventuale ploi. Biletele se pot achiziționa atât on-line (www.bilete.ro), cât și la fața locului începând cu o oră înainte de spectacol. Rezervări se pot face de luni până vineri, în intervalul orar 9.00-16.30, şi sâmbăta şi duminica, între orele 10.00-13.00, la: Bianca Segărceanu: 0752/165-001 (Trupa Arcadia), sau Virginia Oanțo: 0753/404-257 (Trupa Iosif Vulcan).