Campania  „Artă pentru viață” sau „Art for lives” este o inițiativă de promovare a unor donații către spitalele locale, prin intermediul artiștilor.

Pe scurt, artiștii donează o lucrare, iar aceasta este introdusă într-o licitație online. Banii strânși vor ajunge unde este cea mai mare nevoie de ei.

Licitația a fost deschisă de organizatori pe pagina de facebook a galeriei Quark, într-un album numit „Art for lives”. Publicul are ocazia să liciteze pentru lucrările de artă expuse, la un preț redus. Persoana care câștigă licitația pentru o lucrare va dona echivalentul sumei licitate în contul RO36BACX0000001189390001. Beneficiarul acestui cont este Asociaţia „Sprijiniţi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea”. Donațiile se pot face și prin Fundația Comunitară Oradea, detalii se pot afla accesând linkul https\://fundatiacomunitaraoradea.ro/cum-te-implici.html

Pe baza extrasului de cont care denotă donația, se va crea un act de proprietate al lucrării licitate, iar galeria Quark va efectua transportul lucrării, când situația o va permite.

Campania este activă timp de o săptămână. Până în acest moment, în cadrul campaniei au fost strânși aproximativ 1.000 de euro, iar pe rețelele de socializare campania a ajuns la o audiență de 40.000 de oameni. „Mulțumim nespus de mult artiștilor și donatorilor care au făcut acest efort. Considerăm că este important să stăm alături de cei din prima linie și să îi ajutăm să fie cât mai bine echipați. Ne dorim ca împreună să trecem cu bine peste această perioadă grea”, a transmis David Aron Indig, curator al galeriei Quark.