Artistul fotograf orădean Adela Rusu a obținut, în cadrul Salonului DigiFocus India 2018, Medalia de aur a Societății Americane de Fotografie (Photographic Society of America - PSA GOLD), cu fotografia ,,Dream Land”, la categoria Color. Mai mult, toate cele opt fotografii ale artistei, trimise la categoria color și monochrome, au fost acceptate în expoziție.

 

Digifocus Photography Club India a organizat, anul acesta, cea de-a VI-a ediție a Salonului Internațional Digital 2018, un eveniment desfășurat sub patronajul FIAP (Federaţia Internaţională de Artă Fotografică), PSA (Photographic Society of America) și FIP (Federation of Indian Photography). Artiști fotografi din întreaga lume s-au întrecut la cele cinci categorii de concurs: Open Color, Open Monochrome, Nature, Travel și Photojurnalism. La fiecare categorie s-au putut trimite patru fotografii. Ultima zi de trimitere a lucrărilor a fost 12 februarie 2018, jurizarea a fost în 18-19 februarie, iar anunțarea rezultatelor a avut loc duminică, 4 martie. Din totalul de fotografii trimise la un salon de fotografie se acceptă un procent de aproximativ 30%, iar din ele se selectează cele mai bune imagini pentru premii. Acestea sunt fotografiile care intră în expoziția de final și în catalogul Salonului. Artistul fotograf orădean Adela Rusu a trimis fotografii pentru două categorii: Open Color și Open Monochrome (temă liberă color și monochrome), patru fotografii la color și patru la monochrome. De menționat că toate cele opt fotografii ale artistei au fost acceptate în expoziția de final, din care fotografia ,,Dream Land” a primit Gold Medal PSA (Medalia de aur din partea Societății Americane de Fotografie), la categoria Open Color (temă liberă color). Adela a participat și anul trecut la acest salon, ocazie cu care a câștigat tot Gold Medal PSA, cu fotografia ,,My Magic Dream in My Magic World”.

Până în prezent, la acest salon au mai câștigat premii fotografi din Italia, România (Ovi D.Pop – Digifocus Gold Medal), China, Marea Britanie, Macau, Vietnam, Mayammar, Hong Kong, Belgia, Sri Lanka, Danemarca, Suedia, Vietnam, Portugalia, Malaezia, Canada, India, Australia, Franța, Africa de Sud, Germania, Finlanda, China, Cipru, Rusia, Israel, USA.

„Pentru mine, acest premiu este un prilej de mare bucurie, fiind o recunoaștere a muncii mele, de peste zece ani, în domeniul fotografiei, care a devenit pentru mine o mare pasiune și un mod de viață”, ne-a declarat Adela Rusu.

Ea speră ca, luna aceasta, să sosească și distincția de EFIAP/b (titlul de Excelență a Federației Internaționale de Artă Fotografică în rang de Bronz), pentru care și-a depus dosarul în luna octombrie 2017, și care va fi o nouă treaptă în ascensiunea sa, în domeniul fotografiei. Până în prezent, Adela Rusu a câștigat peste 200 de premii la saloanele de artă fotografică din țară și din străinătate.