Fostul fotbalist Mihai Neșu lansează miercuri, 22 mai, de la ora 16.00, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Oradea, prima sa carte, intitulată „Complex Natural pentru detoxifierea sufletului - Culegere de cuvinte ziditoare de la Mântuitorul nostru Iisus Hristos și de la Sfinți Părinți”, carte apărută la Editura „Episcop Nicolae Popovici” a Episcopiei Oradiei.

Cartea a apărut cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, episcopul Ortodox al Oradiei, și începe cu un Cuvânt înainte - Rețetar duhovnicesc al Ierarhului, continuă cu 100 de pastile duhovnicești alese de Mihai Neșu, citate din scrierile unor Sfinți Părinți ortodocși (printre care: Părintele Efrem Filotheitul, Sfântul Paisie Aghiorâtul, Sfântul Serafim de Virița, Părintele Tadei, Sfântul Nicolae Velimirovici ), care l-au întărit pe Mihai Neșu în momentele dificile din perioada paraliziei cu care se confruntă de opt ani. O carte va putea fi achiziționată la prețul de 29 lei, iar profitul obținut în urma vânzării va fi donat integral Fundației Mihai Neșu, care în anul 2015 a înființat Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii „Sfântul Nectarie” în Oradea, unde 130 copii fac terapii constant, în regim caritabil. Cărțile vor fi disponibile în curând, online, pe site-ul Fundației Mihai Neșu, la magazinul Diecezana al Episcopiei Ortodoxe din Oradea, la Magazinul Mânăstirii Sfânta Cruce din Oradea și în alte locații care vor fi anunțate pe parcurs.

Participarea la lansare va fi pe bază de invitație. Cei care doresc o invitație o pot solicita prin e-mail, până în data de 20 mai, la adresa [email protected] și vor primi confirmarea de participare, în limita locurilor disponibile.