Pentru a promova artele frumoase și a evidenția beneficiile pe care acestea le aduc sănătății și stării spirituale, Școala de Arte „Francisc Hubic” organizează miercuri, 31 mai, între 16.30 și 20.30, un spectacol în Parcul Libertății.

Prin intermediul proiectului, Centrul de Cultură al Județului Bihor, Școala de Arte „Francisc Hubic”, în colaborare cu Consiliul Județean Bihor și Fundația Comunitară Oradea, anunță organizarea unui eveniment special destinat comunității. Compartimentele de muzică, arte plastice și coregrafie ale școlii propun un spectacol desfășurat într-un peisaj dinamic - Parcul Libertății, pentru a promova artele frumoase și a evidenția beneficiile pe care acestea le aduc sănătății și stării spirituale.

Evenimentul va reuni cursanți talentați și pasionați ai Școlii de Arte „Francisc Hubic”, sub îndrumarea profesorilor Alina Orban, Liviu Buțiu, Lăcrimioara Deac, Antonela Buțiu, Cristi Moldoveanu, Kasa Tamaș, Dee Robert, Sabău Florentina, Hollo Kinga, Kati Oszaczky, Henrietta Varady, și va fi coordonat de reprezentantul CCPCT, Csatho Tohotom Csongor.

„Scopul principal al acestui proiect este de a promova talentele și munca depusă de cursanții secțiilor de muzică, arte plastice și coregrafie, oferindu-le o platformă de mediatizare și un context propice în care să își demonstreze abilitățile și creativitatea. De asemenea, se dorește aducerea în atenția publicului a importanței artelor frumoase în dezvoltarea copiilor”, anunță organizatorii care mai adaugă că evenimentul propune o experiență interactivă în aer liber, în care comunitatea va fi invitată să exploreze și să se bucure de diferite forme de exprimare artistică. Prin intermediul sunetului, culorii și mișcării, se va crea un cadru propice în care fiecare individ să se poată exprima liber și să descopere frumusețea artei.

„Proiectul se află în strânsă legătură cu sărbătorirea Zilei de 1 iunie, o zi în care celebrăm copilul din noi și dorim să oferim un cadru propice pentru explorarea și îmbrățișarea frumosului în viețile noastre”, mai transmit organizatorii, precizând că, în caz de vreme nefavorabilă, evenimentul poate fi amânat pentru o dată ulterioară.

Școala de Arte „Francisc Hubic” activează în cadrul Centrului de Cultură al Județului Bihor și este dedicată formării și dezvoltării talentelor în domeniul muzicii, artelor plastice și coregrafiei.