Aventurile lui Mowgli, puiul de om crescut în junglă de o haită lupi, educat de ursul Baloo și protejat de abila panteră Bagheera, nu au vârstă. Noul spectacol al Teatrului Regina Maria va avea premiera duminică, 4 februarie, la Sala Mare.

Teatrul Regina Maria anunță premiera spectacolului „Cartea Junglei”, o adaptare după Rudyard Kipling, în regia lui Daniel Vulcu. Primele reprezentații sunt programate duminică, 4 februarie, de la orele 11.00 și 18.00, la Sala Mare. Spectacolul reprezintă o coproducție a Trupelor „Iosif Vulcan” și Arcadia, îmbinând elemente specifice teatrului de animație și teatrului muzical, cu teatru dramatic.

””Cartea Junglei” face parte din categoria poveștilor nemuritoare. Aventurile lui Mowgli, puiul de om crescut în junglă de o haită lupi, educat de ursul Baloo și protejat de abila panteră Bagheera, nu au vârstă: valorile nobile pe care le dezvoltă, precum loialitatea, onoarea, curajul, tradiția au aceeași însemnătate și în zilele noastre, iar poveștile se adresează atât copiilor, cât și adulților, cu profunzimea și semnificația pe care le-o oferă fiecare vârstă”, anunță reprezentanții Teatrului Regina Maria.

Spectacolul este un musical fermecător, dedicat întregii familii, care păstrează subiectul principal, acela al copilului care se află la granița dintre două lumi: cea a animalelor și cea a oamenilor, dar aduce un element de noutate, explorând legătura ancestrală dintre mamă și copil.

Regia este semnată de Daniel Vulcu; asistent de regie și coordonator mânuire păpuși: Florian Silaghi; cântece originale și pregătire muzicală: Dorin Griguță; coregrafia: Dimény Levente; decor: Răzvan Chendrean; costume: Oana Cernea; creație video: ing. Sergiu Domide; lighting design: Atilla Nagy; sonorizare: Olimpiu Domide; machiaj: Dana Drăgoiu.

Din distribuție fac parte, printre alții, Mirela Niță Lupu (povestitor), Rareș Roșu/ Luca Bran (Mowgli), Ciprian Ciuciu (Bagheera), Igor Lungu/David Constantinescu (Baloo), Carina Bunea, Armanca Serac, Tudor Manea (Șarpele Kaa) și Alexandru Pop (tatăl lup), Angela Tanko (lupoaica Rama).

Spectacolul poate fi vizionat și în datele de 18 februarie și 17 martie, de la ora 18.00, la Sala Mare. Biletele se găsesc la agenția teatrului, după următorul program: marți-joi: 12.00-18.:00, miercuri-vineri: 10.00-14.00, sâmbătă: 11.00-13.00.

De asemenea, bilete se găsesc online pe Eventim (https://www.eventim.ro/ro/bilete/cartea-junglei-oradea-teatrul-regina-maria-sala-mare-630858/event.html) sau înainte cu o oră de începerea spectacolului, de la agenția teatrului, în limita locurilor disponibile.