Teatrul Elisabeta din Bucureşti prezintă miercuri, 1 aprilie, comedia „Ghici cine te sună?!”. Publicul este invitat să afle cum se poate schimba viaţa oamenilor care decid, într-un joc, să-şi lase telefoanele pe speaker. Spectacolul va avea loc la Casa de Cultura a Sindicatelor din Oradea, începand cu ora 19.00.

Telefonul mobil poate dezvălui viaţa ascunsă a fiecăruia dintre noi. Suntem cu toţii vulnerabili în faţa unui obiect tangibil, accesibil tuturor, care a devenit o copie a vieţii noastre până în cel mai ascuns amănunt. O cutie neagră care ne stochează obsesiile şi realitatea paralelă a mesajelor, fotografiilor şi a apelurilor din fiecare zi. Ritmul acţiunii creşte şi captează atenţia spectatorului pe parcurs, în timp ce răsturnările de situaţie şi poveştile personajelor se intercalează cu sunetul produs de telefoanele mobile.

„Ghici cine te sună?!” este o piesă de teatru care te face să râzi în hohote, dar care te şi sperie un pic, care te face să realizezi că uneori ai putea ierta mai uşor. Este o piesă de teatru care te face să îţi dai seama ce ai de pierdut, ce câştigi şi ce gândeşti cu adevărat, dar nu ai curajul să recunoşti.

„Eclipsa de luna, o petrecere… Cineva se gândeşe la un joc. Cum ar fi sa lăsăm telefoanele pe masă şi să răspundem pe speaker? De aici toată lumea se prăbuşește. Fiecare îşi arată adevărata faţă. Nimic nu mai poate fi la fel vreodată. Îţi sună cunoscut? Seamănă cu viaţa ta un pic? La teatru poţi vedea cum ar fi… Şi, totuşi, dacă nu am juca niciodată acest joc? Poate ar fi mai bine dacă ai trăi în lumea reală, nu în cea virtuală.

Telefonul – cutia neagră a existenţei noastre. Tu ai curajul să intri in joc?”, se arată în sinopsis.  Regia este semnată de Tania Popa, o actriţă de teatru şi film apreciată şi premiată, care a a debutat în calitate de regizor de teatru în anul 2019, cu acest spectacol.  „Ghici cine te sună?!” este o dramatizare după filmul Perfetti Sconosciuti. Fenomentul Perfetti Sconosciuti pornește de la filmul italian în regia lui Paolo Genovese, fiind lider absolut la încasări încă din prima săptămână de la lansare. A fost ecranizat în 9 limbi, preconizându-se că vor urma 16 remake-uri. Filmul a luat premiul David di Donatello pentru cel mai bun scenariu şi cel mai bun film şi Golden Globe pentru cea mai bună comedie.

Din distribuţie fac parte: Tania Popa, Andreas Petrescu, Leonid Doni, Alexandra Velniciuc, Vladimir Drăghia, Laura Cosoi, Bogdan Albulescu, Ramona Niculae. Biletele s-au pus în vânzare la prețuri de 70, 80 şi 90 lei.