Spectacolul „În plină glorie!” se joacă din nou pe scena Teatrului Regina Maria, miercuri, 26 mai, de la ora 19.00. De această dată, în rolul servitoarei Maria, se va afla actriţa Anca Sigmirean.

„În plină glorie!” este o comedie inspirată din viaţa lui Florence Foster Jenkins, cunoscută în istorie ca fiind cea mai proastă solistă de operă din lume, atribuindu-i-se din această cauză și ironicul titlu de „Prima Doamnă a glissandoului”. Pasionată de muzică până la patetism, reușește, în ciuda ironiei unora şi a ridiculităţii dorinţei, să susțină concerte de operă cu sala plină. Apogeul carierei sale îl reprezintă recitalul de pe scena uneia dintre cele mai prestigioase săli de concert din New York: Carnegie Hall. Succesul său nu ar fi fost posibil, însă, fără resursele financiare de care dispune şi fără sprijinul unor prieteni… devotaţi. Spectacolul produs de Teatrul Regina Maria Oradea a avut premiera în anul 2017, în regia lui Cristian Ioan.

„Un spectacol extraordinar, în care graniţa dintre curaj şi naivitate dispare. Un personaj dispus să renunţe la orice pentru a-şi îndeplini visul. O poveste plină de umor, care, în mod paradoxal, a făcut istorie, reuşind să inspire chiar şi în prezent”, promit organizatorii.

„În această piesă facem cunoştinţă cu un personaj fabulos. Florence a fost o cântăreaţă incredibilă, cu vânzări de discuri recod, neegalată până astăzi, în ciuda faptului că ea cânta fals. O femeie în vârstă care mergea ca acceleratul înainte. Nu ţinea cont de nimeni şi de nimic. O femeie care a reuşit, pentru că zâmbea, pentru că se făcea iubită, pentru că în sufletul ei era artistă şi era orginală. Spectacolul ridică astfel problema adevăratelor valori în artă, a punctelor de referinţă pe care le avem, a fragilităţii acestei lumi a artei. Cred că în artă, în general, valoarea reală numai timpul ne-o poate confirma”, a mai subliniat regizorul. „Textul acestei piese este unul de estetică. Cu toate acestea, trebuie menţionat că noi, prin acest spectacol, am vrut să spunem o poveste. În opinia mea, teatrul din ultimul timp nu mai spune poveşti”, a transmis Cristian Ioan.

Distribuția: Florence Foster Jenkins: Gabriela Codrea; Cosme McMoon: Andrian Locovei; St Clair: Răzvan Vicoveanu; Dna Johnson: Mirela Lupu; Dorothy: Lucia Rogoz; Maria: Anca Sigmirean; Uncle Sam: Alexandru Rusu; Contratenorul Viktor: Iosif Viktor; Câinele Biju; Scenografia: Clara Labancz, pregătirea muzicală Ovidiu Iloc și Henrietta Varady. Durata spectacolului este de două ore. Biletele s-au pus în vânzare la agenţia teatrului, online, pe eventim.ro, dar se pot procura şi cu o oră înainte de spectacol.