Scena Teatrului Arcadia a găzduit duminică, 8 mai, premiera spectacolului Gâlcevile din Chioggia, de Carlo Goldoni, un spectacol care a fost primit de public cu mult râs, aplauze calde şi entuziasm.

Regia artistică a spectacolului este semnată de Șerban Borda, iar distribuţia reuneşte actorii: Andrian Locovei (Toni), Gabriela Codrea (Pasqua), Anca Sigmirean (Lucietta), Răzvan Vicoveanu (Titta Nane), David Constantinescu (Beppe), Petre Ghimbășan (Fortunato), Mirela Niță Lupu (Libera), Lucia Rogoz (Orsetta), Mihaela Gherdan (Checca), Ciprian Ciuciu (Vicenzo), Eugen Neag (Toffolo), Alexandru Rusu (Isidoro), George Dometi (Portărelul) și Șerban Borda (Canocchia).

Carlo Goldoni este considerat fondatorul comediei realiste italiene, fiind dramaturgul care a revitalizat forma dramatică consacrată a commedia dell'arte italiană, prin înlocuirea figurilor mascate cu personaje mai realiste, acțiunea evaziv structurată și adesea repetitivă, cu intrigi bine construite și farsa sa previzibilă cu un nou spirit plin de umor și spontaneitate.  Gâlcevile din Ghioggia este o comedie în trei acte, care aduce în prim-plan viața a două familii de pescari dintr-un sat venețian, între care se iscă un conflict ce pornește de la o serie de încurcături și neînțelegeri amoroase. Modul în care evoluează intriga, încercările de reconciliere, șiretlicurile, limbajul, relațiile dintre personaje creează situații de un comic savuros, dar reușesc să surprindă un tablou de un realism profund.
Decorul spectacolului este realizat de Răzvan Chendrean, iar costumele de Mădălina Baciu. Spectacolul a avut loc cu participarea voluntarilor: Kiss-Roth Samuel, Ștefana Dușe, Gyori Isabela și Crișan Ștefania-Riana.
Următoarea reprezentație este programată duminică 29 mai, de la ora 19:00, la Sala Arcadia. Biletele se pot achiziţiona de la agenția teatrului (deschisă de marți până vineri între orele 10:00 și 14:00), online pe Eventim.ro sau cu o oră înainte de spectacol de la Sala Arcadia, în limita locurilor disponibile.