Galeria Ștefan Vilidár István din Oradea administrată de  Clubul Fotografic Nufărul Oradea a pregătit pentru publicul vizitator și pentru turiștii care se află în orașul nostru și județul Bihor o nouă expoziție de artă fotografică. De această dată, orădenii pot admira imagini din cadrul Festivalului slovac din Valea Cerului.

Astfel, pe simezele cunoscutei galerii din Cetate vor fi instalate fotografii monocrom și color realizate de către doi membrii ai Asociației Internaționale Euro Foto Art, Varga Erzsébet Mandy și Ștefan Tóth. Expoziția de grup este alcătuită din 45 de fotografii realizate cu ocazia deplasării de creație efectuată la ediția a XV-a a Festivalul Folcloric Internațional al Tineretului Slovac Mládežnícky Folklórny Čerpotok, care a avut loc în perioada 20-21 iulie în Valea Cerului.

Publicul vizitator va putea descoperi prin intermediul imaginilor tradițiile și obiceiurile populare prezentate prin dans și cântec slovac din Serbia, Ucraina, Polonia, Ungaria, Croația, Cehia, Slovacia și România.  De asemenea, este apreciabil și faptul că multe din fotografiile expuse au fost realizate în alb-negru, respectiv în minunatele tonuri de gri. 

Varga Erzsébet Mandy este absolventa Cursului de Tehnică și Artă Fotografică organizat de Asociația Internațională Euro Foto Art în anul 2018, sub conducerea artistului fotograf Ștefan Tóth. Ea expune a două oară în acest an după ce prima ei expoziție a fost vernisată în acest în Galeria Ștefan Vilidár István - Centru Expozițional EFA.  Artistul fotograf Ștefan Tóth a precizat:  „Pentru mine este o mare plăcere și bucurie să expun lucrările mele realizate cu ocazia acestei deplasări de creație la care am participat împreună”

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 09 august, de la ora 18.00, în prezența autorilor în galerie din Corpul C (etajul I). Lucrările expuse vor fi prezentate de către criticiul de artă dr. Ramona Novicov. Momentele muzicale vor fi oferite de artista Sarolta Merka, care va interpreta mai multe cântece slovace.

Expoziția organizată în parteneriat cu Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural și Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România, sub patronajul Asociației Internaționale Euro Foto Art, va rămâne la dispoziția publicului până la data de 22 august, între orele 08.00 – 20.00. Accesul publicului va fi gratuit.