Ansamblul Nagyvárad al Teatrului Szigligeti pregătește o adaptare de teatru-dans a dramei antice de Sofocle, „Antigona”. Premiera va avea loc în 21 noiembrie, de la ora 19.00, în sala Enescu-Bartók a Filarmonicii de Stat Oradea.

Tragedia lui Sofocle povestește conflictul dintre Antigona și regele Creon. Antigona respectă legile nescrise ale zeilor, dorind să-și înmormânteze  fratele, Polinice, cum se cuvine. Aceast lucru este interzis, însă, de Creon, care îl consideră pe Polinice drept trădător de patrie. În lupta dintre principiile morale și putere, Antigona este înfrântă. Fapta lui Creon însă nu rămâne nepedepsită de către zei: atât fiul, cât și soția sa vor plăti cu viața pentru imoralitatea regelui.
„Cea mai mare provocare a fost să adaptăm opera astfel încât, respectând spiritul piesei antice, dar creând, totodată, un limbaj inovator, să realizăm un spectacol ușor de înțeles, dar și impresionant”, a spus regizorul și coregraful spectacolului, Györfi Csaba.
„Scopul meu a fost acela de a exprima tot ceea ce reprezintă opera în esența ei, prin mișcarea corpului uman. Este o provocare pe măsură și pentru echipă: am căutat o temă și o idee prin care întregul proces de repetiții să reprezinte o provocare și o cauză comună pentru fiecare dansator”, a mai spus acesta.
Bilete la spectacol sunt deja disponibile la casieriile Teatrului Szigligeti sau   online, pe pagina www.szigligeti.biletmaster.ro. Accesul la spectacolele Teatrului Szigligeti se face în continuare pe baza măsurilor de prevenție a răspândirii infecției cu SARS Cov-2. Astfel, persoanele cu vârste peste 12 de ani pot intra în sală doar cu prezentarea certificatului european care atestă ori faptul că titularul este vaccinat, ori că a trecut prin boală în ultimele 180 de zile. În timpul spectacolelor, este obligatorie purtarea măștii și menținerea distanței între persoane.