Teatrul de Pub Artemotion invită orădenii la o nouă seară de comedie în Urban Place. De această dată publicul are ocazia de (re)vedea spectacolul „Sărutmânadecâtmăplimbam”, o comedie selectată în Festivalul Naţional de Teatru Independent şi preluată de către TVR.

Comedia „Sărutmânadecâtmăplimbam” a avut premiera în 16 octombrie 2015 şi este debutul dramaturgic al scriitoarei Mihaela Mihai.

„Îmi plac oamenii. Mult. Ador chipurile lor care ascund multe și care lasă să se vadă puține. Citesc gesturile mărunte, simt  privirile ce-ncearcă să ascundă, și mai ales, reușesc cumva , nu știu cum, să fiu fiecare dintre cei cu care interacționez. E o povară greu de dus, dar câtă bucurie îmi dă! Așa m-a găsit Sebastian Lupu, scriind despre oamenii de lângă noi. A reușit să-mi insufle curaj pentru un proiect împreună și așa s-a născut „Sărumânadecâtmăplimbam”, o comedie spumoasă, o radiografie amuzantă a nașterii unei prietenii între un EL obosit și o EA singură. Oameni simpli, pe lângă care trecem în fiecare zi, în ochii cărora ne uităm preț de o secundă și apoi trecem mai departe, EL, EA, NOI, oamenii care „ne simtem” a spus Mihaela Mihai.

„(...) Spectacolul debutează cu o EA îmbrăcată pretențios așezată pe borna kilometrică, în față, şi cu un EL în uniformă de polițist, dincolo de bornă, spate în spate cu ea. Margota, așteptând un nene, se ridică pentru a-și spune oful. În momentul în care monologul acesteia se încheie, se așează pe piatra de bornă, luminile se sting, zgomotul traficului se instalează și suportul de sticlă se rotește pentru a-l aduce pe Tony în lumina reflectoarelor. Este rândul său să-și descarce inima. Poziția este păstrată. Cei doi rămân spate în spate. Acest simplu element al decorului creează un simbol deosebit: EL și EA sunt cele două fețe ale aceleiași monede încă dinainte ca viețile lor să se intersecteze. DESTINUL?...”, scrie Andreea Lupu.

Spectacolul  „Sărutmânadecâtmăplimbam” a fost realizat cu sprijinul Fundației Colonel Ioan Baciu și îi are ca protagoniști pe Mirela Niță Lupu și Sebastian Lupu. Cei doi actori întruchipează, cu umor candid și savuros, două suflete pentru care orgologiul timpului a bătut demult ceasurile tinereții. Doi oameni simpli care trăiesc, iubesc, urăsc, oameni cu priviri care încearcă să ascundă, oameni plini de speranțe și gesturi mărunte. Spectacolul  a fost selecționat în Festivalul Naţional de Teatru Independent, cu această ocazie fiind şi preluat de către TVR. Comedia va fi în curând difuzată în cadrul emisiunuii Teatru la TVR, pe canalul TVR2. Pe parcursul celor doi ani de la lansare spectacolul s-a bucurat de succes de la public, atât în judeţul Bihor, cât şi în ţară.

Orădenii care nu au avut ocazia de a-l viziona, sau cei care vor să se destindă din nou în atmosfera teatral-prietenoasă din Urban Place, sunt invitaţi la spectacol vineri, 12 ianuarie, de la ora 19.00. Preţul unui bilet este de 20 de lei, iar rezervările se pot face la numărul de telefon 0745/057.448.