O poveste de Crăciun dansantă este oferta pe care Teatrul Szigligeti o are pentru orădeni, în luna decembrie. Ansamblul Nagyvárad a pregătit noi reprezentaţii ale spectacolului de teatru-dans, Spărgătorul de Nuci, o poveste feerică pentru întreaga familie.

Ansamblul Nagyvárad invită publicul la o nouă reprezentație a adaptării la teatru-dans a uneia dintre cele mai cunoscute și cele mai frumoase povești de Crăciun: „Spărgătorul de nuci”. O poveste pentru întreaga familie, spectacolul se joacă de două ori în data de 3 decembrie, de la orele 16.30 și 19.00.

Spectacolul montat pe muzica lui Ceaikovski, realizat în coproducție cu artiștii trupei GG Tánc Eger, îmbină baletul clasic cu cel contemporan, adăugând elemente de circ. Vor fi ultimele trei reprezentații ale acestei producții speciale, pe care trupa le prezintă în această stagiune.
În programul lunii decembrie, Teatrul Szigligeti are şi alte spectacole speciale, pentru publicul de toate vârstele. Astfel, tot în data de 3 decembrie, la Sala Arcadia, se joacă Tigrul, regia Gianina Cărbunariu, iar în perioada 5-10 decembrie, la Sala Arcadia, se va juca spectacolul pentru copii Veniţi să vedeţi minunea. În data de 11 decembrie, la Filarmonica de Stat Ansamblul Nagyvárad va juca Antigona, iar în 14 decembrie, la Sala Mare se va juca Occident Express, de Matei Vişniec. În ultima zi a acestui an, teatrul va prezenta premiera spectacolului Gül Baba, de Huszka Jenő, regia Forgács Péter.
Bilete sunt deja disponibile la casieria Teatrului Szigligeti, sau online, pe pagina szigligeti.biletmaster.ro. Casieria va fi închisă în zilele de 29 şi 30 noiembrie, şi în data de 1 decembrie.

Accesul la spectacolele Teatrului Szigligeti se face în continuare pe baza măsurilor pentru limitarea răspândirii infecției cu Covid-19. Astfel, persoanele cu vârste peste 12 de ani pot intra în sală doar cu prezentarea certificatului european care atestă ori faptul că titularul este vaccinat, ori faptul că a trecut prin boală în ultimele 180 de zile. În timpul spectacolului, este obligatorie purtarea măștii și menținerea distanței între persoane.