A 7-a ediție a festivalului de film românesc a avut loc pe 6 și 7 aprilie, în localitatea Villeneuve Loubet de lângă Nisa. Printre invitați s-a numărat și artista Oana Lianu care a susținut un recital extraordinar de folclor românesc.

Festivalul a fost inaugurat de primarul din Villeneuve Loubet, Lionnel Luca, consilierul prezidențial pentru Cultură, Culte și Minorități Naționale, Sergiu Nistor, Excelența Sa, Ambasadoarea României în Republica Franceză, Ioana Bivolaru și Consulul general onorific al României la Nisa, Ștefan de Fay.

„Libertate”, în regia lui Tudor Giurgiu, documentarul „Replay” de Horea Lapteș, documentarul „Nadia Comăneci, la gymnaste et le dictateur”, realizat de Pola Rapaport, documentarul „La courrone de Roumanie”, de George Grigoriu, comedia „Noce, Baptême et Enterrement”, în prezența regizorului Alexandru Lustig, s-au numărat printre filmele prezentate în acest an, a căror proiecție și dezbatere au aparținut cineastul Horea Lapteș.

„Am primit cu onoare și bucurie invitația domnului consul Ștefan de Fay de a susține un recital extraordinar de folclor românesc în calitate de Ambasador cultural al României, în cadrul acestei ediții a festivalului. M-au onorat aplauzele, ovațiile la scenă deschisă, florile și bine înțeles Diploma „Strălucire-Onoare-Prestigiu pentru contribuția la imaginea pozitivă a României” acordată de Consulatul Onorific al României la Nisa.  Publicul, deopotriva român și francez, a vibrat senzațional la folclorul tradițional românesc. Filmele românești deosebite - scurt și lung metraje, documentare, conferințele, expoziția brâncușiană, atelierele gastronomice și nu în ultimul rând spectacolul de muzică tradițională românească - deschis de minunații copii din grupul vocal de la Fălticeni, coordonat de educatoarea Lenuța Ruse, au făcut un succes și din această ediție, transformată într-o mare sărbătoare”, a declarat Oana Lianu.

Evenimentul a fost organizat de Consulatul Onorific al României la Nisa în parteneriat cu Primăria orașului Villeneuve-Loubet din Franța și cu sprijinul ICR Paris.