Pe o stradă de lângă Parcul 1 Decembrie, la subsolul unui bloc din Oradea, o fostă uscătorie a devenit, în timp, o mică galerie de artă. Zeci de tablouri, realizate de Liviu Marc, un tânăr pensionar pasionat de pictură, îmbracă frumos acest spațiu.   

„Trebuie să ai o stare sufletească aproape de perfecțiune pentru a realiza un tablou, altfel nu te poți concentra...”, ne mărturisește domnul Marc, economist de profesie.

Liviu Marc are două fete și este fericitul bunic a patru nepoți, cel mijlociu, Mihai, de 10 ani, fiind, la rândul lui, pasionat de pictură.

Mica sa pinacotecă, amenajată la subsolul blocului în care locuiește, adăpostește peste 200 de lucrări cu tematici diverse.

Primele tablouri le-a făcut în urmă cu peste 25 de ani, pentru a împodobi pereții casei în care locuia. După ce s-a mutat la bloc, a început cu pictura cubistă, a trecut, apoi, la peisaje, naturi moarte cu flori, peisaje, imagini religioase, istorice, dar și la lucrări inspirate de pictori celebri, precum: Picasso, Grigorescu, Kandinsky și Salvador Dali.

Cea mai recentă pictură a realizat-o în urmă cu aproximativ două săptămâni și reprezintă peisaj cu nori.

Fiecare tablou poartă un anumit mesaj, un grai tăcut care trece dincolo de pânză și rămâne întipărit pe retina privitorului.

„Am abordat toate genurile artistice posibile și în fiecare lucrare am pus o parte din sufletul meu”, ne-a mai spus interlocutorul nostru.

În fosta uscătorie, veșnic tânărul artist și-a făcut un colțișor în care să evadeze din cotidian, într-o altă lume. Visul său este ca, în viitor, să participe la o expoziție de grup, alături de artiști amatori.