Pe simezele Galeriei „Euro Foto Art”, Centru Expozițional FIAP Oradea – România au fost instalate 100 de fotografii ale celui mai reputat artist fotograf din România, Nagy Lajos a cărui carieră se bucură de recunoaştere prin cele mai mari distincţii mondiale: EFIAPd/3, GMPSA.

Fotografiile sunt grupate în două cicluri, intitulată „Imagini din viață” și „Peisaje”.

Selecția celor 100 de fotografii a fost făcută la propunerea artistului fotograf expozant, de către președintele AIEFA Ștefan Tóth.

„În cariera mea de artist fotograf am participat în zeci de jurii de artă fotografică din întreaga lume, dar această selecție a fost cu totul ieșită din comun. Asta pentru că am avut de ales din 120 de fotografii acceptate și premiate la cele mai renumite Saloane Internaționale organizate sub patronajul FIAP, recunoscut de UNESCO”, a spus Ştefan Toth. Acesta a mai specificat că expoziția personală retrospectivă a cunoscutului artist fotograf Nagy Lajos din Târgu Secuiesc este dedicată aniversării a 70 de ani de viață.

Artistul fotograf expozant a fost atras de fotografie de mic copil. „Primul aparat foto l-a primit în 1957 din Ungaria, era un camera bachelit form 6/ 9-Utitars. Fiind pasionat de artele vizuale, am studiat artele plastice şi arta fotografică, stilurile fotografice, compoziţie. Am început să particip la concursuri naţionale şi internaţionale de fotografie în anii ’80, iar în prezent am peste 20.000 de participări şi peste 2.000 de premii la saloanele naţionale şi internaţionale de artă fotografică”, afirmă Nagy Lajos.

Din lucrările sale au fost organizate peste 100 de expoziţii personale de artă fotografică în România, Ungaria, Italia şi alte ţări din Europa. În anul 2000 a publicat primul său album fotografic, intitulat „Impressions”, iar în anul 2017 pe cel de-al doilea: albumul „Curbura Carpaţilor”.

Festivitatea de închidere a expoziției va avea loc online sâmbătă, 12 decembrie, ora 11.00, în prezența autorului. Iubitorii de fotografie din Oradea și din întreaga lume sunt invitați să urmărească evenimentul în direct, transmis online pe pagina de facebook.