Revista de Cultură Familia invită orădenii la o nouă întâlnire online din cadrul evenimentului Întâlnirile Internaţionale ale Revistei Familia. Cea de-a 8-a ediţie va avea loc astăzi, de la ora 19.30.

 

Astăzi, 20 iulie, pe pagina de Facebook a Revistei Familia poate fi urmărită o nouă ediție a Întâlnirilor Internaționale ale Revistei de Cultură Familia, menită a promova autori de limbă română spre a fi traduși și publicați în străinătate, de data aceasta în India. Cei interesaţi  vor cunoaşte tineri din  Cenaclul Vlad Ioviță, coordonați de inimosul și neobositul Dumitru Crudu, față în față cu distinși reprezentanți ai pieței de carte indiene.

Coordonatorul cenaclului din Chişinău, Dumitru Crudu, este prozator, dramaturg, poet și unul dintre autorii Manifestului Fracturismului, apărut pentru prima dată în ziarul Monitorul de Brașov. În 2003 a primit premiul UNITER și Premiul Fundației Principesa Margareta pentru cea mai bună piesă de teatru din România (Alegerea lui Alexandru Sutto). Este primul dramaturg român jucat în Africa și în America Centrală. În proză a debutat în 2008 cu romanul Măcel în Georgia. Cu romanul Un american la Chișinău a fost nominalizat la premiul Visegrad Eastern Partnership Literary Award din Bratislava și la premiul pentru proză al revistei Observator cultural. În 2018, pentru cartea de proză scurtă Salutări lui Troțki a primit Premiul „Ion Creangă“ al Academiei Române. Unul dintre romanele sale, Oameni din Chișinău, a fost tradus în limba cehă, iar o parte din povestirile sale au fost traduse în engleză, franceză, germană și suedeză și au apărut în reviste literare și antologii.

În ceea ce priveşte invitaţii din India, vor fi prezenţi la întâlnirea virtuală:  Pankhuri Sinha, (poetă, jurnalist, producător de programe culturale); Thangjam Misna Chanu (poetă, autoare de antologii); Ratan Gosh (scriitor, editor, producător de programe culturale, autor de antalogii). Evenimentul este moderat de iniţiatorul acestor întâlniri, Mircea Dan Duţă.