Trupa TincART a avut două premiere weekendul trecut la Centrul Cultural Tinca: sâmbătă seara au fost prezentate primele două episoade din sezonul 2 al filmului serial „Frați și surori”, iar duminică seara a avut loc premiera spectacolului „Copiii mei”.

Filmul serial „Frați și surori” prezintă mai multe povești dramatice, axate în jurul unei crime; bazat pe scrierile Agathei Christie, filmul serial, structurat pe 20 de episoade îi are ca protagoniști pe talentații elevi ai Liceului Teoretic „Nicolae Jiga” Tinca.

Filmul serial va fi urmărit în continuare, tot la Centrul Cultural Tinca, episoadele 13 și 14 fiind prezentate pe data de 31 martie, începând cu ora 19.

„Copiii mei” are la bază piesa de teatru  „Familia sfântă”, scrisă de György Schwajda, dramaturg și director de teatru maghiar. „Copiii mei” prezintă povestea dramatică a unei mame, ajunsă la bătrânețe, locuind singură într-o chirie sărăcăcioasă, deoarece cei 4 copii ai ei își trăiesc viața lor problematică și nu au timp să o viziteze. Bătrâna ajunge să fure intenționat de la un magazin alimentar, doar pentru a fi arestată, astfel trezind atenția și interesul copiilor ei.

Trupa TincART a montat acest spectacol de teatru și în 2018, dar sub titlul „Jurnalul mamei”, nu doar pe scena din Tinca, ci și la Sala Arcadia Oradea, actorii amatori de atunci, elevi ai liceului din Tinca, schimbându-se pe parcurs, doar în rolul mamei regăsindu-se veterana trupei, profesoara Carmen Monica Anton.

În varianta de anul acesta îi regăsim pe Ștefan Drăgan, Alexia Herdean, Darius Țărău, Briana Blidar, Diana Bobîltiu, Maia Terec, Andrei Drimbe și educatoarea Ana Condoroș. „Copiii mei” se va juca, din nou, pe scena din Tinca, în luna aprilie. Trupa TincART este coordonată de profesorul Iuliu Orban.