Actorul Răzvan Vicoveanu a câştigat premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal în cadrul Galei Premiilor UNITER care a avut loc luni, 19 iulie, la Teatrul Naţional I.L. Caragiale Bucureşti.

Răzvan Vicoveanu a fost nominalizat pentru a doua oară consecutiv la Premiile UNITER, prima nominalizare fiind la categoria Cel mai bun actor în rol secundar, obţinută în anul 2020, pentru rolul Joshua din Creştini, de Lucas Hnath, regia Radu Iacoban.
Iată că în 2021 Răzvan Vicoveanu se întoarce acasă cu Premiul Cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul Ivan Alexandrovici Hlestakov, din spectacolul Revizorul, de N.V. Gogol, regia Petru Vutcărău. Premiul i-a fost înmânat de directorul interimar al Teatrului Bulandra, Vlad Zamfirescu. Vizibil emoţionat, Răzvan Vicoveanu a mărturisit că nu se aştepta să câştige şi a ţinut să aducă mulţumiri directorilor, trupei, regizorului Petru Vutcărău, soţiei sale, actriţa Alina Leonte, şi celor două fetiţe. La sfârşitul discursului de mulţumire, actorul a fotografiat publicul „pentru a nu uita momentul”.
Premiul obţinut de Răzvan nu este singura distincţie de care s-a bucurat teatrul orădean. Astfel, producţia Revizorul i-a adus o nominalizare şi un premiu artistului scenograf Adrian Damian. Aflat la a treia colaborare cu Teatrul Regina Maria, Adrian Damian a primit premiul pentru Cea mai bună scenografie şi a adus mulţumiri atât instituţiei de cultură orădene cât şi regizorului Petru Vutcărău şi echipei artistice care a contribuit la completarea conceptului scenografic: Tatiana Popescu (costume); Ioana Ilaş Bodale (creaţie video); Bogdan Gheorghiu (light design); Mădălina Baciu (asistent costume).
UNITER a însemnat în acest an şi o nominalizare la categoria Debut pentru tânăra regizoare Diana Păcurar, tot un spectacol produs de Teatrul Regina Maria Oradea: Trei Femei Înalte, de Edward Albee.
Cea de-a 29-a ediție a Galei Premiilor UNITER s-a desfășurat luni, 19 iulie, la Teatrul Național I.L. Caragiale din București. Juriul de nominalizări a fost format din criticii de teatru Oana Cristea Grigorescu, Cristina Rusiecki și Claudiu Groza. Juriul care a acordat premiile a fost format din Puiu Antemir (scenograf), Dorina Lazăr (actriță), Alina Epîngeac (critic de teatru); și Octavian Saiu (critic de teatru).