Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural a pregătit pentru publicul iubitor de fotografie, în parteneriat cu Asociația Internațională „Euro Foto Art”, o nouă expoziție de artă fotografică.

Astfel, sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” (Corp B, etaj I), din cadrul Muzeului, vor găzdui, începând din această lună, expoziția personală a unui reputat artist fotograf din Serbia. Fotografiile expuse au fost realizate de către artistul fotograf Djordje Vukicevic EFIAP/d2, în ultima perioadă de timp.

Artistul fotograf s-a născut la 13 august 1962, în Novi Sad, Serbia. A absolvit liceul în localitatea natală, unde locuiește și în prezent. Este căsătorit cu Ljiljana, și are doi copii, Milan și Branislav. Tainele fotografiei i-au fost descifrate de mama sa, fotograf și ea. Prima cameră digitală și-a achiziționat-o în anul 1992, după care dragostea față de fotografie și computere a căpătat sens. Subiectul preferat al lui Djordje este fotografia de nud. Această preocupare a contribuit la modesta sa apreciere a frumuseții femeilor. Djordje a participat la mai multe expoziții personale și de grup în Serbia și peste hotare. În cadrul expozițiilor organizate sub patronatul FIAP și PSA, 95 de fotografii realizate de el au fost premiate de 409 ori, în 33 de țări diferite ale lumii. Până acum, a avut 12 expoziții personale în Ungaria, România, Austria, Bosnia și Herțegovina, respectiv în Serbia. Este membru al Asociației Fotografilor din Serbia și directorul Saloanelor Mondial Digital. Este fondatorul și directorul Centrului Expozițional FIAP Novi Sad - Serbia.

Cea de-a doua expoziție personală a artistului fotograf Djordje Vukicevic EFIAP/d2 este structurată pe două capitole: prima parte e alcătuită din imagini realizate în diferite regiuni ale Chinei, unde artistul fotograf a făcut mai multe deplasări de creație, iar cea de-a doua parte a expoziției este alcătuită din nuduri de femei realizate cu măiestrie artistică.

Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 11.00, în prezența autorului, la care organizatorii invită pe toți iubitorii fotografiei să participe. Lucrările vor fi prezentate de artistul fotograf expozant, iar momentele muzicale vor fi oferite de reprezentantul formației „Duo Varadiensis”, Thurzó Sándor József (violă) și artistul fotograf Radui Elemér, membru al Asociației Internaționale „Euro Foto Art”.

Este de apreciat faptul că autorul expoziției revine în orașul nostru cu a doua expoziție personală, după ce din lucrările sale a fost organizate în anul 2012 prima expoziție personală în Galeria „Euro Foto Art” Oradea”.

Expoziția artistului fotograf Djordje Vukicevic EFIAP/d2 va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în 5 decembrie, putând fi vizitată de marți până duminică, între orele 9.00 – 17.00 (luni închis).