La Librăria Humanitas Oradea (Republicii, nr. 11), sâmbătă, 28 septembrie, ora 17.00, Denisa Ștefan va intra în dialog cu Mircea Pricăjan, pornind de la romanul „La fel ca mine”, publicat în colecția Ego. Proză a Editurii Polirom. Discuția va fi urmată de o sesiune de autografe. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Revista de cultură Familia.

„Stabilitatea este o iluzie care se clatină la primul eșec”, pare să spună o voce încă de la începutul cărții. Însă din perspectiva cui e eșecul: a mea sau a societății? Roman al deformării și al căutării identității, al explorării sinelui și al descoperirii lumii cu și prin ceilalți, „La fel ca mine” înfățișează povestea Tinei, o tânără care, după ce rămâne fără loc de muncă și fără relația cu Vlad, pornește în drumul a ceea ce pare să fie (re)devenirea sa, reluând legături din trecut și înnodând altele noi. Construit cu o perspectivă narativă ingenioasă ce presupune viraje bruște și amplasat într-un context social complex, romanul induce ideea asumării și acceptării identității întâi față de sine și apoi față de o societate plină de prejudecăți ostile.

Denisa Ștefan s-a născut pe 12 aprilie 1999 la Oradea și a locuit la Beiuș, până la 18 ani. S-a mutat la Timișoara, unde a terminat Facultatea de Litere. Pagina evenimentului pe Facebook: https://www.facebook.com/events/1258805581953955